Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. December 31. 05:03, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Visszaül az iskolapadba Vilmos herceg

Visszaül az iskolapadba Vilmos herceg

Visszaül az iskolapadba Vilmos herceg, a brit trón várományosa, aki ezúttal agrármenedzseri képesítésre törekszik.

A Kensington-palota - Vilmos londoni rezidenciája - hétfőn bejelentette, hogy a herceg a Cambridge-i Egyetemen végzi el a tízhetes kurzust és a tanfolyam ideje alatt a patinás angol egyetemi városban lakik majd.

Vilmos - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után az Egyesült Királyság uralkodója lesz - a Cambridge hercege címet viseli. A mezőgazdasági végzettségre Vilmosnak elsősorban a Duchy of Cornwall néven ismert trónörökösi hitbizomány szakavatott irányításához lesz szüksége. A több mint 54 ezer hektáron elterülő trónörökösi birtokhálózat igen magas minőségű, szigorúan organikus eljárással készülő - ennek megfelelően meglehetősen drága - élelmiszeripari termékeket állít elő, amelyeket széles körben forgalmaz a brit kiskereskedelem, Duchy Original márkanéven.


Vilmos várhatóan akkor veszi át a Duchy of Cornwall irányítását, amikor édesapja - a birtokportfolió jelenlegi vezetője - trónra lép.

Vilmos hercegnek ez lesz a harmadik felsőfokú végzettsége. Első diplomáját a skóciai St. Andrews egyetemén szerezte földrajz szakon - itt ismerkedett meg polgári származású hitvesével, Kate Middletonnal, aki a két évvel ezelőtt megkötött frigy óta a Cambridge hercegnője címet viseli -, majd a legtekintélyesebb brit tisztképző akadémia, Sandhurst növendéke volt, és később a királyi légierő kutató-mentő helikopterpilótájaként szolgált három évig. Katonai szolgálatát idén fejezte be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.