Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Június 14. 09:19, péntek | Helyi
Forrás: infopest

Világnapi véradás a Corvinuson

Világnapi véradás a Corvinuson

A Magyar Vöröskereszt június 14-én, pénteken Világnapi véradásra várja a ferencvárosiakat a Corvinus Egyetem épületébe (Fővám tér 8.) dél és este 6 óra között.

Kérik, hogy minden véradó vigye magával TAJ-kártyáját, személyi igazolványát (vagy valamely más fényképes igazolványát, például jogosítványt vagy útlevelet), ha van, akkor pedig a véradó igazolványát. Véradás előtt tanácsos mindenképp enni, inni, akkor is, ha a véradás után a véradók mindig kapnak egy kis ételt, italt.

A Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a véradás szervezésében. A biztonságos hazai vérellátáshoz évente 430 ezer egység vérre van szükség, évente több mint félmillió önkéntes véradományára számítanak a gyógyulásra váró betegek.
A szervezők minél több véradót várnak, mindenki mehet, aki 3 hónapon belül (nőknél 6 hónap) nem adott vért, minden vércsoportra szükség van. Ha tudtok, menjetek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.