Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Július 16. 11:50, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Vádemelést javasol a rendőrség egy takarékpénztár vezetői ellen

Vádemelést javasol a rendőrség egy takarékpénztár vezetői ellen

Vádemelési javaslattal zárta le egy takarékpénztár három korábbi munkatársával szemben a hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A nyomozás adatai szerint a - közleményben nem nevesített - takarékpénztár 2007 októbere és 2009 áprilisa között tizenegy gazdasági társaságnak nyújtott 90 millió és 140 millió forint összegben beruházási hitelt, amelyekhez az ingatlan-, illetve ingó fedezeteket általában egy magyarországi cég, valamint magánszemélyek biztosították.

A közlemény szerint a takarékpénztártól hitelt igénylő ügyfelek egymással üzleti kapcsolatban álltak, és szerződést kötöttek a tőke egymás közötti elosztásáról, annak közös felhasználásáról. A felvett hitelek azonban egyetlen ügyfélnél, majd pénzügyi műveleteken keresztül egy másik gazdasági társaságnál összpontosultak.

A rendelkezésre álló adatok alapján a takarékpénztár vezetői vagyonkezelési köztelezettségük megszegésével a gazdasági társaságok hiteleit szándékosan különálló ügyfélként kezelték, bár tudtak az egyes gazdasági társaságok közötti gazdasági összefüggésekről és üzleti kapcsolatukról. A nyomozóhatóság szerint így hozzájárultak ahhoz, hogy a takarékpénztárt különösen jelentős vagyoni hátrány érje.

A rendőrség az ügyben "különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett elkövetésének és különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett bűnsegédként történő elkövetésének megalapozott gyanúját" állapította meg. A büntetőeljárás nyomozási szakaszát a hatóság a napokban lezárta, az iratokat vádemelési javaslattal elküldte a Fővárosi Főügyészség részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt