Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2013. November 18. 05:40, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Újra támadt az Anonymous Ukrajnában: a hackerek feltörték a vámőrség szerverét

Újra támadt az Anonymous Ukrajnában: a hackerek feltörték a vámőrség szerverét

Az ukrán külügyminisztérium elektronikus postája után most az állami vámszolgálat szervereit törte fel az Anonymous nemzetközi hackercsoport.

A hackercsoport ukrajnai tagjai egy gigabájtnyi titkos anyagot tettek közzé honlapjukon. A dokumentumokat az odesszai vámőrség szerverének feltörésével szerezték meg. Állításuk szerint olyan dokumentumokra bukkantak, amelyek a Duna menti és a Fekete-tengeri régióban zajló kőolaj- és földgáz-kereskedelemben véghezvitt törvénytelen műveletekről, megvesztegetésekről szólnak, valamint korrupciós sémákat tartalmaznak.

A hackerek közölték, hogy az információk javarésze az ukrán állami vámszolgálat korábbi vezetőjével, Ihor Kaletnyikkal kapcsolatos, aki azután hagyta el a posztot, hogy a Kommunista Párt listáján képviselői mandátumot szerzett a tavaly októberi parlamenti választásokon. Kaletnyik jelenleg a házelnök első helyettese.

Az Anonymous október végén jelentette be, hogy feltörte az ukrán külügyminisztérium elektronikus postáját, majd kőolaj- és földgáz-kereskedelemmel kapcsolatos leveleket tett közzé weboldalán. A szervezet ukrán tagozata akkor videóüzenetben jelentette be, hogy megkezdték a "Függetlenség" nevű hadműveletet. Kinyilvánították, hogy ellenzik Ukrajna európai integrációját, s azt szeretnék, ha Ukrajna az EU-tól és Oroszországtól is egyaránt független maradna.

Címkék: hackerek, internet, Ukrajna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.