Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Augusztus 08. 05:36, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Tőzsde - Veszteségben az amerikai tőzsdeindexek

Tőzsde - Veszteségben az amerikai tőzsdeindexek

Mindvégig negatív tartományban voltak az amerikai tőzsdeindexek szerdán, a DJIA 30 és az S&P 500 a harmadik egymást követő napon veszteséges zárás elé néz.

Csakúgy, mint az előző nap, az árfolyam-alakulás irányát, a gyengülő trendet a piacokat bő likviditással ellátó Fed-program kötvényvásárlási keretösszegének küszöbön álló csökkentése jelölte ki.

A Fed-illetékesektől származó keddi kijelentések a keretösszegnek akár már szeptemberben kezdődő fokozatos visszavágásáról világszerte tőzsdei árfolyamcsökkenést idéztek elő. A gazdaságösztönző célú monetáris enyhítő program kivezetésének indokolt voltát támasztotta alá az Egyesült Államok külkereskedelmi deficitjének nagymértékű júniusi csökkenéséről szintén kedden közzétett adat is.


Az olaj ára a negyedik egymást követő napja csökkent szerdán az enyhülő ellátási aggodalmak hatására. A hét eleje óta oldódtak a líbiai kitermelési fennakadásokkal kapcsolatos aggodalmak, az északi-tengeri olajtermelés növekedéséről érkeztek hírek, valamint az új iráni elnök is elődjénél nagyobb tárgyalási készséget mutatott az ország nukleáris programjának kérdésében.

Az amerikai WTI nyersolaj legközelebbi kontraktusát a határidős a Nymex határidős tőzsdén a zárás előtt két órával hordónként 104,63 dolláron, 67 centtel, 0,64 százalékkal az előző napi alatt jegyezték.

Az arany ára a nap vége felé valamelyest emelkedett a korábban elért három heti mélypontjáról, de változatlanul nyomás alatt tartja, hogy küszöbön áll a Fed likviditásnövelő programjának fokozatos kivezetése. A határidős piacon a legközelebbi kontraktust unciánként 1285,30 dolláron, 2,80 dollárral, 0,22 százalékkal az előző napi zárás felett jegyezték.

Címkék: new york, pénzügy, tőzsde

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik