Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Április 22. 16:07, szerda | Belföld
Forrás: mti/fotó:facebook.com/NAVprofil

Speciális eljárással segíti a NAV a védekezést

Speciális eljárással segíti a NAV a védekezést

A védekezéshez használható termékek vámkezelése során speciális, gyorsan elvégezhető eljárást dolgozott ki a NAV azért, hogy a felszerelések és eszközök mihamarabb a védekezés frontvonalába,

a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez kerülhessenek – közölte az adóhatóság szerdán az MTI-vel.

A közleményben ismertetik: a termékek jelentős hányada a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér légi forgalmában érkezik Magyarországra. A NAV Repülőtéri Igazgatósága elvégzi a többségében vámmentes eljárásokat, majd a vámkezelt szállítmányok a Budapesti Intermodális Logisztikai Központ raktárépületbe kerülnek. Tovább szállításukról az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szakemberei döntenek.

A NAV a piacfelügyeleti hatóságok segítségével gondoskodik arról, hogy egészségre veszélyes termékek és eszközök véletlenül se kerülhessenek az egészségügyi ellátó rendszerbe. Az eddig érkezett termékek között nem volt a szabványtól eltérő vagy silány minőségű eszköz, a piacfelügyeleti hatóságok minősítése szerint a termékek minden esetben megfeleltek a jogszabályoknak. Valamennyi, speciálisan rövid idő alatt vámkezelt szállítmány az állami koordinációnak megfelelően elhagyhatta a központi elosztóraktárt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.