Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Június 25. 13:21, kedd | Helyi
Forrás: telegraph.co.uk

Skót pásztorból bestseller szerző

Skót pásztorból bestseller szerző

Biztos ismerik azt a hülye viccet, hogy „Hogy hívják az olvasó juhászt? – Nyájas olvasó”. A skóciai juhtenyésztő, James Oswald bebizonyította, hogy legelőn ücsörögve nem csak művelődni, de regényt írni is lehet.

Elmondása szerint régi vágya a tollforgatás, de - sok kezdő szerzővel ellentétben- a 45 éves férfi tisztában volt azzal, hogy csupán az írásból lehetetlen megélni. Így mit tehetett? Az apjától örökölt gazdaságában végzett munkája mellett kezdett neki első regényének. A Natural Causes (magyarul: Természetes okok) című krimijét hamar tető alá hozta, de a megkeresett kiadók nem igazán jöttek tőle izgalomba, így egy barátja tanácsára inkább saját kiadásban, e-bookként publikálta. A siker hamar rátalált, pár héttel a publikálás után már napi 2000-en töltötték le digitális formátumú könyvét, és hihetetlen iramban tört föl az Amazon eladási listáin.

A 350 ezer letöltőt már a hagyományos könyvkiadók sem hagyhatták figyelmen kívül, így megindult a verseny a juhtenyésztő Oswald krimijéért. Végül a világ egyik legnagyobb angol nyelvű kiadója, a Penguin nyerte meg, és már alá is írták a több külföldi megjelenésről szóló szerződést. A print verzió is kiemelkedő sebességgel fogyott a boltok polcairól – köszönhetően a birkás kriminalista körüli hírverésnek - olyannyira, hogy már idén elkészül a történet folytatása, a The Book of Souls (magyarul: A lelkek könyve).

Oswald azt nyilatkozta, továbbra sem tervez fölhagyni eredeti hivatásával, ami szerinte tökéletesen kiegészíti új foglalkozását. “A traktorozás mentálisan nem teljesen köti le az embert, így sokszor tudok munka közben ötletelni és a regényem cselekményén dolgozni. Ezt csinálom akkor is, amikor a kutyáimmal sétálok, ezért gyakran el is veszítem őket, annyira máshol jár az agyam. Szeretem, ha mindig nálam a jegyzetfüzetem, hogy bármikor le tudjak firkantani egy új ötletet.”

A „pásztoríró” nagy dolgokra nem vágyik: folytatja a munkát, tervezi az újabb bűnügyi történetét, de bevallása szerint a tiszteletdíjából mindenképp beruház egy új traktorra. Egy csendesebb motor mellett biztosan jobban megy a gyilkosságok kitervelése is. Ez az igazi falusi bukolika, nemde?

(forrás: Telegraph)

Hegedűs Robin

Címkék: köny, krimi, pásztor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás