Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Július 08. 10:07, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Robbantás egy romániai egyetemen - nincsenek áldozatok

Robbantás egy romániai egyetemen - nincsenek áldozatok

Kisebb robbanás történt hétfő délelőtt a jászvásári (Iasi) műszaki egyetemen, ahol egy hátizsákos ismeretlen egy pokolgép felrobbantásával fenyegetőzött egy vizsgateremben, áldozatok nincsenek - közölték a román hírtelevíziók.

A szemtanúk szerint egy negyven év körüli férfi lépett be több csomaggal az előadóterembe, ahol a távközlési kar több mint hatvan végzőse államvizsgázott, és azt mondta, pokolgép van nála. Később csattanás hallatszott és nagy füst keletkezett, ekkor a diákok leteperték a támadót, akit a rendőrség rövidesen őrizetbe vett.
"Azt kiabálta, hogy senki ne mozduljon, jöjjön oda a rendőrség, mert velük van dolga" - számolt be a történtekről Bogdan Ion, a kar dékánja, aki - több oktatóval együtt - maga is a teremben volt. A tanárok riasztást adtak le a túszejtésről a 112-es segélyhívón.
"Amikor úgy gondolta, hogy mindjárt érkezik a rendőrség, azt mondta: na, akkor most bebizonyítja a rendőröknek, hogy igazi bomba van nála, és elkezdett szerelni valamit a csomagjai körül, ekkor történt a csattanás" - ecsetelte a dékán. Hozzátette: ezt a pillanatot használták ki a diákok arra, hogy földre teperjék.
Az egyetemet kiürítették, mivel a merénylő azt állította, hogy másutt is robbanószerkezeteket helyezett el. Az épületet tűzszerészek vizsgálják.
Az eset szemtanúi nem ismerték az elkövetőt, de az egyetem egyik tanára azt állította, hogy a merénylő - sok évvel korábban - a jászvásári műszaki egyetemen diákja volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).