Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Szeptember 06. 20:11, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Reakciók az IMF listára - megvalósíthatatlan a nyugdíjak nominális csökkentése

Reakciók az IMF listára - megvalósíthatatlan a nyugdíjak nominális csökkentése

Nagyon megnehezítik az IMF-EU tárgyalásokat azok a tényezők, amelyek ma láttak napvilágot - mondják az Equilor elemzői. A Magyar Nemzet információi szerint a kormány az IMF kéréseit tartalmazó dokumentumot küldött a Fidesz frakció háromnapos kihelyezett ülésére. Ez több olyan költségvetést javítani kívánó elemet is tartalmaz, melyek már korábban kiszivárogtak. Ilyen például a bankadó eltörlése, a nyugdíjcsökkentés, ingatlanadó bevezetése és a személyi jövedelemadó emelése.

A kormány többször hangsúlyozta, hogy e pontokat nem tartják elképzelhetőnek. Így a megállapodás mindkét fél részéről súlyos kompromisszumokat követel, ez pedig a tárgyalások elhúzódását hozhatja.Orbán Viktor tegnap azonban azt mondta, hogy még az ősszel megszülethet a megállapodás, szerinte a leginkább vitatott pont a jegybankra kiterjesztett tranzakciós illeték. Megerősítette, hogy a hitelkeretre csupán elővigyázatosságból van szükség, azt nem kívánják lehívni.

Az MKB Bank stratégiai elemzője, Tóth Henrik a Gazdasági Rádiónak adott interjúban megvalósíthatatlannak minősítette a nyugdíjak nominális csökkentését és az értékalapú ingatlanadó bevezetését. Ez utóbbival már a Bajnai-kormány is próbálkozott, de az ingatlanok és azok értékének pontos nyilvántartása lehetetlenné teszi az arányos adóztatást.

Tóth Henrik azt mondta, aligha elképzelhető, hogy nominálisan csökkennének az öregségi nyugdíjak. A nyugdíjakra kifizetett összeg csökkentése lehet reális, főleg ha figyelembe vesszük a rokkantsági ellátást, itt folyamatban van ugyanis, hogy teljesen leválasztják a nyugdíjrendszerről. Eközben a svájci indexálásról áttértünk a infláció követő indexálásra , ami szintén csökkenti a nyugdíjakat.

Az ingatlanok tekintetében azt el lehet most is mondani, hogy nagy a különbség a az egyes településeken alkalmazott önkormányzati adók között, tehát itt lehetséges, hogy egy egységesítésre szükség lesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk