Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. Július 23. 07:13, szombat | Külföld
Forrás: OrientPress

Pokolgép robbant Oszlóban

Pokolgép robbant Oszlóban

Kormányzati épület mellett történt robbanás Oszlóban.

Úgy tudni, a detonáció a norvég miniszterelnök, Jens Stoltenberg irodája mellett történhetett - a rendőrség pedig megerősítette, hogy merényletről, terrortámadásról van szó. A kormányfő nem sérült meg, szemtanúk szerint azonban nyolcan megsebesültek a katasztrófa során - és elképzelhető, hogy akár halálos áldozatok is lehetnek.

A detonáció erejétől a kormányzati negyed összes frontoldali ablaka kirobbant – a környező utcákat szilánkrengeteg és füst borítja, szemtanúk pedig vérző, földön fekvő sebesülteket is látni véltek. A területet a norvég hatóságok lezárták, de annyit tudni lehet, hogy a robbanás során több kormányzati épület – köztük a miniszterelnöki iroda – és a Verdens Gang nevű bulvárlap székháza is károsodott,illetve kigyulladt - közölte a BBC.

A Demotix híroldalon közzétett képek alapján a merényletnek halálos áldozatai is lehetnek.


A norvég rendőrség később megerősítette, hogy pokolgépes merénylet történt – valószínűleg ezért ürítették ki a városközpontot, egy újabb robbantástól tartva, írja az Index. A hatóság szerint a merényletnek több halálos áldozata lehet. Azt, hogy a robbantást kik és hogyan követték el, egyelőre nem tudni - a helyszínen ugyanakkor találtak egy kiégett autóroncsot is. Az al-Dzsazíra arra emlékeztet, hogy a norvég ügyészségen a napokban emeltek vádat terrorizmus miatt Krekar molla, az kurd iszlamista Anszar al-Iszlám szervezet vezetője ellen; ha bűnösnek találják, Krekart kiutasíthatják Norvégiából - a molla ettől tartva pedig halálosan meg is fenyegetett egy volt norvég közigazgatási minisztert, Erna Solberget

OrientPress Hírügynökség

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.