Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. November 26. 16:33, kedd | Külföld
Forrás: mti

Pénzmosás gyanújával vizsgálódik a rendőrség a szlovák állami szerencsejáték-vállalatnál

Pénzmosás gyanújával vizsgálódik a rendőrség a szlovák állami szerencsejáték-vállalatnál

Pénzmosás gyanúja miatt tartott razziát a szlovák állami szerencsejáték-vállalat, a Tipos pozsonyi központjában kedden a rendőrség, és a vállalat vezetőjét is letartóztatta - jelentette az aktuality.sk szlovák hírportál.

A szlovák nemzeti bűnüldözési ügynökség (NAKA) különleges egységei kedden délelőtt bilincsekben vitték el a vezérigazgatót, Ján Barzczit, akinek a személygépkocsiját is lefoglalták.

A rendőrség egyelőre nem árult el részleteket az ügyről, az internetes közösségi hálón lévő rendőrségi profilon csak azt írták, hogy egy kezdeti fázisában lévő bűnvádi eljárásról van szó.

A TASR szlovák közszolgálati hírügynökség az eset kapcsán megkereste a pénzügyminisztériumot is, amely nyugtalanságának adott hangot, de ennél bővebben nem kommentálta az ügyet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.