Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Június 12. 10:59, szerda | Helyi
Forrás: infopest

Penészesek a falak és beázik az óvoda Újpalotán

Penészesek a falak és beázik az óvoda Újpalotán

Az alábbi levél egy újpalotai anyukától, Dolnyikné Farkas Boglárkától érkezett, aki a Hartyán Óvodában uralkodó állapotokra hívta fel a figyelmet:

"Kedves kerületiek!

A segítségeteket kérem a Hartyán Óvoda ügyében. Az óvoda udvara és épülete rettenetes állapotban van. Évek óta várjuk a felújítást, de hiába. A jövőbeni tervek között ugyan szerepel az óvoda rendbetétele, de a képviselőtestület immár második alkalommal nem volt határozatképes (20-ból 9! fő volt jelen), amikor a polgármester beterjesztette az óvoda felújítását is magába foglaló gazdasági módosító indítványát.

Ami azonban még ennél is nagyobb baj, hogy a földszinti 1-2-es csoportnál az esős idő beálltával széles sugárban ömlött le a víz a csoportszobákban, az öltözőben és a mellékhelyiségekbe egyaránt. A falak az egészségre káros módon penészesek, a csatornából rettenetes szag árad folyamatosan, és esőzéskor ázik az épület. Ez a helyzet mára tarthatatlanná vált, a gyerekek egészsége a tét!!!! Kérem mindenki, minden létező módon igyekezzen és segítsen nyomást gyakorolni a döntéshozókra, hogy az óvoda jövő heti leállása után minél előbb kezdjék meg a szükséges javítást, ellenkező esetben még az óvoda bezárása, vagy ami még nagyobb baj, egy esetleges baleset (lásd vakolatomlás) is megtörténhet.

Nem tud az óvoda a felújítási ütemekre várni. A beázás kritikus, sürgős felújítás kell!! Nem hiszem, hogy az iskola elé tervezett japánkert, amit hamarosan elkezdenek, annyival fontosabb lenne, mint a gyerekek egészségét veszélyeztető beázás, vagy a leomló külső falrészek, illetve az életveszélyes udvar."

Az óvoda felújítása ugyan része a Zsókavár projektnek, de a költségvetés módosítását el kellene fogadnia a testületnek ahhoz, hogy bármilyen munka elkezdődhessen. Erre pedig legközelebb a július végi testületi ülésen lesz lehetőség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.