Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Március 06. 12:05, kedd | Belföld
Forrás: mti

Orvosnak és nőnek adta ki magát a férfi – Felfüggesztetett kapott

Orvosnak és nőnek adta ki magát a férfi – Felfüggesztetett kapott

Kuruzslás bűntette miatt tíz hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Balassagyarmati Törvényszék azt a férfit,

aki orvosnak és nőnek adta ki magát, orvosi ügyeletet tartott, és betegeket látott el a Nógrád megyei Szirák községben - közölte a törvényszék sajtótitkára kedden az MTI-vel.

Bárány Dávid elmondta: a 31 éves gyöngyöspatai férfi 2016 augusztusában több sziráki lakost kezelt úgy, hogy ehhez sem engedélye, sem a szükséges szakképzettsége nem volt. Több alkalommal orvosi ügyeletet is tartott a településen, a "vizsgálatok" többségét pedig mobiltelefonjával végezte.

A vádlott 2016. július 13-án ismerkedett meg egy sziráki férfival, akinek női néven mutatkozott be, és azt állította, hogy orvosként dolgozik, korábban több kórházat is vezetett.

A férfi 2016. augusztus végéig több alkalommal "orvosi ügyeletet" tartott ismerőse otthonában 22 óra és reggel 5 óra között, ennek során rendszeres "orvosi ellátásban" részesített sziráki lakosokat, diagnosztizálta és különböző terápiás módszerekkel kezelte betegségüket. Egy férfi becsípődött nyakát krémmel kente be, majd a kezelés részeként injekciót is adott neki, egy másik férfi fájós lábát tűvel kezelte.

Az álorvos a mobiltelefonjával vérnyomást mért, EKG- és ultrahangos vizsgálatot végzett, és röntgenfelvételt is készített. Egy nőnél egy ilyen módon készített ultrahangos kép vizsgálata után tévesen azt állapította meg, hogy a nő több mint 3 hetes terhes, és azt az "orvosi" véleményt adta, hogy sós forró vízbe ülve megszakíthatja a nem kívánt terhességet.

A Pásztói Járásbíróság mint elsőfokú bíróság a vádlottat kuruzslás bűntette miatt korábban három hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A másodfokon eljáró Balassagyarmat Törvényszék az álorvos cselekményének társadalomra való veszélyességét is figyelembe vette, amikor súlyosította az ítéletet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során