Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Szeptember 06. 20:23, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Orbán: ezen az áron nem kell

Orbán: ezen az áron nem kell

'Ezen az áron, így nem' kell biztonsági, pénzügyi garancia a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) és az Európai Uniótól - jelentette be a Fidesz-KDNP-frakció döntését csütörtökön a miniszterelnök Facebook-oldalán.

Orbán Viktor mindezzel a Magyar Nemzetben megjelent IMF kölcsönfeltételeire utalt, amelyek egy részét - így a nyugdíjak csökkentését, a bürokrácia leépítését, a bankadó megszüntetését és a bankoknak juttatandó pénzösszegeket - ő maga is felsorolta a közösségi oldalon közzétett videoüzenetben.

A miniszterelnök a közösségi oldalára feltöltött videón közölte: 'az IMF és az EU Magyarországnak felkínált kölcsönével szemben támasztott feltételeit' a kormánypárti képviselőcsoport is végigvette Sárváron, 'van tehát tudásunk most már arról, mit várnak tőlünk azok, akiktől egy biztonsági, pénzügyi garanciát szeretnénk igénybe venni'. 'A lista hosszú, a sajtóban olvasható' - jegyezte meg.

Ezek a lépések viszont nem érdekei Magyarországnak, 'ezért a frakcióülés arra az álláspontra helyezkedett, én személyesen is ezzel a véleménnyel értek egyet, hogy ezen az áron, így nem' - mondta Orbán Viktor.

A Fidesz-KDNP-frakció sárvári tanácskozásán ezért arra hatalmazta fel a kabinetet, hogy egy alternatív IMF/EU-tárgyalási javaslatot hozzon tető alá a következő napokban, 'ezen fogunk dolgozni' - közölte a kormányfő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk