Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Július 09. 05:30, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Műanyaghulladék feldolgozó üzemet létesítenének Gyepükajánon

Műanyaghulladék feldolgozó üzemet létesítenének Gyepükajánon

Szelektíven gyűjtött műanyag hulladékok feldolgozását és újrahasznosítását végző üzemet létesítenének egy ipari komplexumban, a Veszprém megyei Gyepükajánon; a beruházás értéke meghaladja a 400 millió forintot.

Őriné Szécsényi Edit elmondta: a 1220 négyzetméteres hat - egyenként kétszáz négyzetméter alapterületű - csarnokból és szociális létesítményekből álló ipartelepet mindössze 12 millió forintért értékesítené a tulajdonosa.

Az alapítvány a Sümeg környéki civil szervezetek segítségével befektetőt keres a műanyag hulladékok feldolgozására alkalmas üzem létrehozásához. A beruházáshoz európai uniós pályázat segítségével teremtenék elő a szükséges forrást, amelyhez az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) pályázati kiírása szerint 100-500 millió forint körüli összeg igényelhető.


A létesítményhez az üzemcsarnokok adottak, a feldolgozó gépsorok, daraboló- és őrlőberendezések beszerzése, telepítése és az engedélyeztetés másfél évet vehet igénybe - tette hozzá. A hulladék feldolgozó az alapítvány számításai szerint legalább 20 új munkahelyet teremtene.

Lovasi Attila, Gyepükaján független polgármestere elmondta: a térségében tavaly megszűnt az egyetlen ipari tevékenység, amikor bezárták az 1970-ben épült, több mint negyven éven át működő dobozgyártó üzemet. Hozzátette, hogy az önkormányzat támogatja a civil szervezet munkahely teremtési törekvéseit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt