Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Június 19. 09:53, vasárnap | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Milliókat lopott főnökétől, majd elszórta a pénzt a fiatal nő

Milliókat lopott főnökétől, majd elszórta a pénzt a fiatal nő

Több mint 10 millió forinttal károsította meg egykori főnökét egy 26 éves nő, aki a lopott pénzből utazgatott és vásárolgatott, amíg el nem csípték a rendőrök.

Egy másik alkalmazott közel egy millió forintnyi terméket sikkasztott el, de őt is elfogták.

Egy 26 éves kecskeméti nővel szemben nyomoztak a rendőrök sikkasztás miatt. A nyomozók úgy sejtik, hogy az asszony tavaly legalább 30 alkalommal vett ki pénzt egy dohánybolt kasszájából, ahol több éve dolgozott. Ugyanis bevált módszernek bizonyult, hogy az üzlet széfje helyett egy szekrénybe rejtette a pénzt, majd később azt zsebre vágta. A fiatal nőnek 4 hónap alatt 3 millió forintra sikerült szert tennie. De nem csak a készpénzzel ügyeskedett: a készlet feltöltésére érkezett dohánytermékek egy részét – 5254 terméket – is meglovasított, emellett közel száz üveg üdítőt és több szeszes italt ellopott – közölte a rendőrség.

A hiány a tulajnak tűnt fel, aki a kamerákat visszanézve megbizonyosodott a gyanúja felől és értesítette a hatóságot. A dohánybolthoz vonuló rendőrök fülön csípték a tolvajt, amint már bekészített a kocsijába több doboz dohányterméket és a kasszából is hiányzott. A nő nem tagadta tettét, valamint beszámolt arról is, hogy utazgatásra valami ingóságokra költötte a könnyen szerzett pénzt.

A rendőrök lefoglalták tőle a lopott összegből vásárolt holmikat, valamint 400 ezer forintot, és visszaadták a tulajdonosának.

Az eljárás során arra is fény derült, hogy egy másik alkalmazott is csalt a bevételezésnél, és elsikkasztott közel egy millió forintnyi árut. A nyomozást a napokban befejezték a rendőrök és vádemelést javasolnak a 26 éves és 22 éves helyi nővel szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.