Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 17. 07:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Milliárdokért ad el MiG-eket a Honvédség

Milliárdokért ad el MiG-eket a Honvédség

Külön eljárással vélhetőleg még ebben az évben értékesítik a Magyar Honvédség MiG–29-es vadászgépeit.

Lapértesülés szerint huszonnégy orosz harcászati repülőgépet adnak el, de az eszközök áráról a szaktárca csak az eljárás lefolytatása után tud nyilatkozni.

Hadrendből kivont MiG–29-es típusú vadászgépeit még az idén szeretné értékesíteni a Honvédelmi Minisztérium (HM) – tudta meg a Magyar Nemzet című napilap. Az ügylet lebonyolítása azért sürgető, mert az érvényben lévő költségvetési törvény szerint ebben az évben még a HM és nem az MNV Zrt. bevételeit növelhetnék az eladásból befolyt összeggel. Huszonnégy orosz harcászati repülőgépet adnának el, amire külön eljárást folytat le a minisztérium. A szaktárca ezért még nem nyilatkozik az értékesítés körülményeiről, az esetleg fennálló kizárólagos közvetítői jogokról, a szóba jöhető vevőkről és célországokról. Vagyis csak az eljárás után tudják megmondani, hogy kik veszik meg, és mely országba szállítják a vadászgépeket.

A lap azt írja: vélhetőleg azonban az üzletbe beleszólása lesz Oroszországnak is, hiszen a gépek az orosz államadósság fejében kerültek a Magyar Honvédséghez, eladásukhoz tehát reexportengedélyt kell kérni a gyártóktól. Feltehetőleg bejelentkeznek majd a gépekre magyar közvetítőcégek is, amelyek jó kapcsolatokat ápolnak az oroszokkal, és tárgyalási joggal rendelkeznek a gyártó RSZK MiG-gel vagy az Oroszország legnagyobb fegyverkereskedő társaságának számító Roszoboronexporttal – írja a szombati Magyar Nemzet, melyből további részleteket is megtudhat.


OrientPress Hírügynökség
Kép: honvedelem.hu

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.