Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2013. Július 10. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: infopest

Mi a helyzet Barbie-bébi?

Mi a helyzet Barbie-bébi?

Mindenki számára ismerős gyerekkorunk kedvelt játéka Barbie.
Évtizedek óta lányok millió rajonganak érte még a mai napig is.
Sokan úgy tartják, hogy nem tesz jót a gyerekeknek, mert torzító hatással van a testképükre.

Ezen akart változtatni egy fiatal tervező, aki egy átlagos alkatú, 19 éves lányról mintázta meg Barbiet, hogy megmutassa, milyen lenne a játékfigura eredeti arányokkal.

Már ránézésre is szembetűnő a változás, de nézzük mer részletesebben a méretbeli eltéréseket: a 60-as derékbőségből 75-ös lett. A D-kosár sajnos visszahúzódott B-re. A csípő maradt egyedül a megszokott 90-es.

Így lett a tökéletes, álomalakból, egy átlagos testalkatú Barbie. A való életben sajnos Barbie már anorexiásnak számítana. A z új Barbie ugyan alacsonyabb, de a testömegindexe tökéletes.

Még kereskedelmi forgalomba nem került, lehet, hogy pár év múlva az egészségesebb kinézetű Barbie babák tekintenek ránk a játékboltok polcairól.

Az új valósághű Barbie-k mellett néhány butik olyan próbababákat állított ki, amelyek szintén normál testaránnyal rendelkeznek. Ezzel is demonstrálva, milyen fontos, hogy ne a divatlapok retusált, hajszálvékony modelljei legyenek a szépségideálok, hanem az egészséges súllyal és méretekkel rendelkező lányok.

Friesz Andrea

Címkék: Barbie, divat, testsúly

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.