Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. November 23. 05:50, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Megnyílt a pozsonyi karácsonyi vásár

Megnyílt a pozsonyi karácsonyi vásár

A pozsonyiak közös karácsonyfáján elhelyezett több mint 20 ezer égőből álló díszkivilágítás felkapcsolásával megkezdődött péntek délután a pozsonyi karácsonyi vásár.

A karácsonyi vásár, amely már évek óta a legtöbb látogatót vonzó téli rendezvénynek számít Pozsonyban, ezúttal is egy hónapon át, december 23-áig tart nyitva, és több óvárosi helyszínen zajlik.

A rendezvény központi helyszíne ezúttal is az Óváros téren felállított nagyszínpad, illetve az ugyanott és a Ferencesek terén kialakított standváros lesz. Több kísérőrendezvényt tartanak a régi nemzeti színház előtt, a jelenlegi Hviezdoslav téren, valamint az idén először a Szent-Márton székesegyház előtt is, ahol néhány napra a középkor hangulatát idéző vásárt építenek fel.


A karácsonyi rendezvény kulturális programjának kínálata az idén szerényebb lesz a korábbi évekhez képest: mintegy hétszáz fellépő váltja majd egymást a rendezvény központi színpadán, ez azonban csak alig több mint fele a tavalyinak.

Csökkent az Óváros téren kialakított vásár standjainak száma is, míg néhány éve csaknem másfél száz árus kínálta portékáit a vásáron, tavaly már csak száz, idén pedig 80 stand üzemeltetésére adott engedélyt az önkormányzat. Ezek mintegy kétharmadukban népművészeti termékeket, karácsonyi ajándékokat és díszeket árulnak, a többi pedig az ételről-italról gondoskodik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.