Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Július 05. 13:56, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Külföldi sajtó Magyarországról - Osztrák lap Orbánt és Erdogant hasonlítja össze

Külföldi sajtó Magyarországról - Osztrák lap Orbánt és Erdogant hasonlítja össze

A török kormányfővel hasonlítja össze a Der Standard internetes oldalának cikke a magyar miniszterelnököt.

A liberális osztrák napilap honlapján, a fiataloknak és bevándorlóknak szóló internetes mellékletében azt írta: Orbán Viktor nemrég "működő demokráciának" nevezte Törökországot, "bátorító szavai" Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnökhöz nem okoznak meglepetést, ugyanis a két kormány politikája között hasonlóságok fedezhetők fel. A cikkíró úgy látja, Erdogan és Orbán olyan mértékben osztják meg országuk lakosságát, mint egyetlen más politikus sem a kontinensen: saját állampolgáraik egy része "isteníti" őket, míg mások hangosan tiltakoznak ellenük. Mindkét politikus olyan szintre fejlesztette a populizmust, hogy követőik körében már "politikai fanatizmusról" lehet beszélni, és mindkét kormányfő szemében elenyésző szerepe van az emberi jogoknak - vélekedett a szerző. A lap szerint a két kormányfő között az a különbség, hogy míg Törökország az elmúlt években ragyogó gazdasági mérleget mutatott fel, a magyar kormánynak unortodox lépései ellenére "a jelek szerint nem sikerült megtalálni a mágikus formulát".
A szerző végül úgy vélekedett: nem zárható ki, hogy Orbán bírálói a jövőben hangosabbak lesznek. Senki sem tudja jelenleg, hogyan kezelne Orbán több tízezer kitartó tüntetőt, a nemzetközi közösségnek ezért rajta kellene tartania a szemét a magyar kormányon - állt a cikkben.
http://dastandard.at/1371171532496/Orban-und-Erdogan--Brueder-im-Geiste

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).