Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2013. Augusztus 08. 05:42, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Közönségdíjat nyert Pátkai Rozina az Independent Music Awardson

Közönségdíjat nyert Pátkai Rozina az Independent Music Awardson

Pátkai Rozina nyerte dzsessz kategóriában az amerikai Independent Music Awards (IMA) közönségdíját a Vocé e Eu című dallal, az eredményt szerdán tette közzé honlapján a szervezet.

Az IMA zenei versenyre a világ minden tájáról érkeztek nevezések. A dzsessz kategória legjobb öt dala közé négy amerikai versenyző mellett a Vocé e Eu című nótát is beválasztották, erre szavazhatott később a közönség - mondta el az énekesnő az MTI-nek.

Pátkai Rozina hozzátette: azért tartja különösen nagy elismerésnek a díjat, mert ezt a kategóriát általában amerikai előadó szokta nyerni.

"Ez nem pénzdíjas verseny, itt a nyertesek anyagának a promócióját, terjesztését vállalja az Independent Music Awards csapata, amely rádióknak és kiadóknak küldi el a zenei anyagot, valamint a lemezt, ahogy ez elkészült" - részletezte az énekesnő. A Vocé e Eu című album szeptember 14-én jelenik meg, és a lemezbemutató koncert is ezen a napon lesz a Budapest Music Centerben.


"Amerikában már játsszák a dalunkat és a nevezés óta nagyon sokan megkerestek a tengerentúlról és érdeklődtek, hogy mikor jön ki a lemezünk. Nagyon nagy lehetőség ez nekünk, ezért is örülünk kimondottan a díjnak" - fűzte hozzá.

A verseny minden kategóriájában egy előadót a közönség, egyet pedig a zsűri díjaz, a dzsessz kategóriáiban az egyebek mellett Tom Waits, Suzanne Vega, Ziggy Marley, McCoy Tyner, Raul Midón, John Medeski és Chris Wood alkotta ítészcsapat a New York-i Jeff Fairbanks’ Project Hansori Bi Bim Bop című számát választotta a legjobbnak. Pátkai Rozina bemutatkozó anyaga és a dal az IMA honlapján is megtekinthető.

Címkék: díj, kultúra, USA, zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat:

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 12. 08:57, vasárnap | Sport

Meglepetésre kikapott Miskolcon a Fradi

A Diósgyőr 2-0-ra legyőzte otthon a bajnok Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában.