Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2013. December 03. 05:47, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Kiosztották az idei Rádiós Korrektúra elismeréseit

Kiosztották az idei Rádiós Korrektúra elismeréseit

Számos díjat nyertek a közmédia rádiós csatornái a második alkalommal megrendezett Rádiós Korrektúrán. A legnépszerűbb rádió a Music FM lett, és a legkedveltebb műsorvezető, Cooky is ezen a csatornán hallható.

A Nemzeti Táncszínházban hétfő este megrendezett díjkiosztón hét kategóriában adtak át elismeréseket, emellett hat különdíjat is kiosztottak. A tényfeltáró, oknyomozó riportok kategóriájában a Kossuth Rádióban futó, A hely című műsor nyerte el az első díjat megosztva a Lánchíd Rádió Kulissza - Trianon című műsorával. A második díjat szintén a Kossuth Rádió egyik műsora, az Aranyalap - Lucával Lucáért című adása érdemelte ki, míg a harmadikat a 89.5 Music FM: Árvíz - Délutáni Road Show programja.

Az információs hírmagazinok versenyében két díjat nyújtottak át: az elsőt a Rádió Dabas: Térségi Napló műsora nyerte el, míg a második díjat a 89.5 Music FM: Hóhelyzet programja. A kulturális magazinok versenyében is a Kossuth Rádió műsora, a Korkóstoló nyerte el az első díjat, második a Lánchíd Rádió: Szabad Gondolatok - Cseh Tamás emlékműsor lett, a harmadik pedig a 90.9 Jazzy Rádió: Jazzy Lexikona.

A hangjátékok vetélkedésében a Kossuth Rádió Rádiószínháza hozta el az első díjat Ödön von Horváth: Korunk gyermeke 1. részével, míg a másodikat a Magyar Katolikus Rádió Szemünkkel láttunk, fülünkkel hallottunk - P. Kiss Szaléz című programja, a harmadikat pedig a Petőfi Rádió Kultúrfitnesz műsora érdemelte ki.


Szintén a Petőfi Rádión hallhatták a rádiózók a Szenvedély című műsort, amely a portré és közösségek bemutatása kategória nyertese lett. A Kossuth Rádió: A Regényes Történelem alkotóműhelye érdemelte ki a második díjat, a harmadikat pedig a Rádió Dabas Hangosportré című adása. A Class FM Morning Show-jának készítői vehették át a szórakoztató és reggeli műsorok körében kiosztott díjat, de elismerést kapott a Juventus Rádió: Helló Budapest!-je is, valamint a Petőfin futó Talpra magyar! Az arculat és promóció kategóriában nevezettek közül a legjobbnak a Bartók Rádió Bayreuthi Ünnepi Játékok 2013 promócióját ítélte a szakmai zsűri, de díjazta a Kossuth Rádió műsorajánlóit és a Picur Rádió arculatát is.

Különdíjat kapott a Bartók Rádión futó Miénk a mikrofon! című műsor, a Lánchíd Rádión futó Magyarok - Gyimesfelsőlok, valamint a Pázmány Rádió Hello Tourist! című műsora is. Ugyancsak a különdíjasok között van a Kossuth Rádió Roma kulturális magazinjának alkotóműhelye, míg a legnépszerűbb rádió a 89.5 Music FM, a legkedveltebb műsorvezető pedig ugyanezen csatornáról Cooky lett.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság valamint az Antenna Hungária Zrt. támogatásával meghirdetett rádiós verseny célja a színvonalas rádiózás népszerűsítése és elismertetése mind szélesebb körben. Felhívásukra több mint száz nevezés érkezett.

Címkék: díj, média, rádió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.