Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 18. 07:41, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress

Kínai gyógynövényekkel is kezelhető az influenza?

Kínai gyógynövényekkel is kezelhető az influenza?

A legfrissebb kutatások szerint egyes kínai gyógynövények éppen olyan mértékben képesek csökkenteni a H1N1 által okozott lázat, mint a vényköteles gyógyszerek.

A probléma az, hogy bár a gyógynövényes keverék olcsó és Kínában könnyen hozzáférhető, a világ más részein szinte lehetetlen hozzájutni.

A tanulmányt elkészítő két kínai kutató, dr. Chen Wang és dr. Bin Cao elmondta: a kínaiak már több ezer éve használnak gyógynövényeket az influenza gyógyítására. Hatásukat legutóbb tudományos kísérletek során is igazolták: a legutóbbi influenzajárványok során vényköteles gyógyszerekkel hasonlították össze őket - írja az Annals of Internal Medicine.

Az eredmények végül egyértelműen arra utaltak, hogy a láz csillapításában a legnépszerűbb gyógyszerekhez hasonlóan jól teljesítettek, sőt a legjobb eredményt akkor érték el az orvosok, ha a gyógyszert és a gyógynövényeket kombinálták. Emellett azt is megállapították, hogy a gyógynövényeknek éppen annyi mellékhatása jelentkezett, mint a gyógyszernek.

A keverékkel kapcsolatos legnagyobb problémát azonban az jelenti, hogy a szer efedrint tartalmaz, amelynek értékesítése a világ sok országában illegális - éppen ezért kapható nagyon kevés államban Kínán kívül a gyógynövényekből álló készítmény.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: influenza

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Életmód

Ferencz Orsolya: az űrtechnológia fontos sarokköve a világgazdaságnak

Az űrtechnológia fontos sarokköve annak, hogy a világgazdaság üzemelni és fejlődni tudjon - mondta Ferencz Orsolya az eddigi legnagyobb magyar repülő űreszköz, a Thermal Guard Assembly (TGA) pénteki bemutatóján Miskolcon.