Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Június 29. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Kétnapos művészeti fesztivál lesz Budapesten az árvízkárosultakért

Kétnapos művészeti fesztivál lesz Budapesten az árvízkárosultakért

Az árvízkárosultaknak nyújt segítséget a Budapesti Művészeti Fesztivál kétnapos rendezvénye, amelyen koncertek, művészeti bazár, környezetvédelmi vetélkedők, kézművesek és borászok várják az érdeklődőket.

A Gödör Klubbal közös program célja, hogy felhívják a figyelmet a társadalmi felelősségvállalásra - mondta az esemény pénteki sajtótájékoztatóján Tóth Edit, a Pannon Winex Kft. ügyvezető igazgatója, a program igazgatója.

A rendezvényen, amelyhez több művész és fiatal tehetség ajánlott fel ingyenes fellépést, a Magyar Vöröskereszt 400 forintos sorszámozott támogatói jegyeket árusít. A jegyek sorsoláson vesznek részt, a nyertesek a szponzorok által felajánlott szolgáltatás mellett tárgyakat és kedvezményeket kapnak.

A támogatói jegyek teljes bevételét az árvíz sújtotta területek helyreállítására, az ott élők élelmiszerrel és higiéniai csomagokkal ellátására fordítják - mondta Buncsik Ildikó, a Vöröskereszt fővárosi szervezetének igazgatója.

A segélyszervezet fotókiállítással és más rendezvényekkel mutatja be az árvízvédelemben vállalt szerepét. Több más civil szervezet is jelen lesz, többek között környezetvédelmi kvízjátékokat tartanak, és játékos formában mutatják be a gyerekeknek a környezettudatos életszemlélet.

Július 14-én, vasárnap a fesztivál keretein belül rendezik meg a Budapesti Művészeti Bazárt, amelyen retrotárgyak, antikvitások, CD-k és bakelitlemezek közül válogathatnak a látogatók és a gyűjtők, délután pedig zenei fellépők színesítik az eseményt.

A szervezők tervei szerint a művészeti bazár az elkövetkező időszakban a Central Passage eseménysorozata lesz. A szórakoztatás mellett minden hónapban valamilyen kiemelt fontosságú segélyakciót, közösségi figyelmet érdemlő eseményt, csoportot vagy civil szervezetet fognak népszerűsíteni.

Július 13-án és 14-én a budapesti Central Passage területén a Király utcában várják az érdeklődőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.