Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Augusztus 05. 05:11, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Ivancsics Ilona és Színtársai előadásai Balatonbogláron

Ivancsics Ilona és Színtársai előadásai Balatonbogláron

Ivancsics Ilona és Színtársai két előadását láthatja a közönség a Balatonboglári Színházi Esték keretében augusztus második hétvégéjén: a társulat Az idő vasfoga, valamint a János vitéz című előadását játssza majd.

A korábban Száguldó Orfeumként ismert együttes augusztus 9-én és 10-én este Csurka István Az idő vasfoga című komédiáját, 10-én és 11-én délelőtt pedig gyerekelőadásként a János vitézt játssza a Szent Erzsébet parkban felállított szabadtéri színpadon - közölte a társulat az MTI-vel.

Balatonboglár majdnem negyedszázados szünet után éleszti újjá régi hagyományát azzal, hogy megrendezi a Balatonboglári Színházi Estéket a vörös kápolna melletti szabadtéri színpadon. A felújított szabadtéri színpad nézőtere 300 fő befogadására alkalmas.


A hajdani balatonboglári nyári színház újjáélesztését az önkormányzat kezdeményezte, a kaposvári Csiky Gergely Színház, valamint Ivancsics Ilona és Színtársai társulatával együttműködve a hagyományt a jövőben is ápolni szeretné - mondta el korábban az MTI-nek Mészáros Miklós polgármester.

Augusztus első hétvégéjén már láthatta a közönség a kaposvári Csiky Gergely Színház előadásában Egressy Zoltán Portugál című darabját, valamint a Holnemvoltfa című zenés mesejátékkal szórakoztatták a gyerekeket.

Címkék: balaton, kultúra, színház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.