Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Október 05. 08:36, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Ismét Budapestre jön a Depeche Mode

Ismét  Budapestre jön a Depeche Mode

A koncertnek a Puskás Aréna ad otthont jövő nyáron.

2023. március 23-án startol az egyesült államokbeli Sacramentóban a Depeche Mode turnéja, amellyel a jövő tavaszra tervezett új, Memento Mori című, szám szerint tizenötödik stúdióalbumát népszerűsíti a formáció, amelynek egyik alapító tagja, Andrew Fletcher idén májusban hunyt el – közölte a szervező Live Nation az MTI-vel, összhangban a zenekar keddi berlini bejelentésével. A Rock & Roll Hírességek Csarnokába 2020-ban beválasztott együttes koncertsorozata észak-amerikai koncertekkel kezdődik, többek között a New York-i Madison Square Gardenben, a chicagói United Centerben, a Los Angeles-i Kia Forumban és a torontói Scotiabank Arenában.

A formáció európai stadionturnéja 2023. május 16-án indul – olyan rangos helyszíneket sorra véve, mint a párizsi Stade de France, a berlini Olimpiai Stadion, a milánói San Siro Stadion és a londoni Twickenham Stadion.

Az új lemezen a világjárvány korai szakaszában kezdtünk el dolgozni, a témákat közvetlenül az aktuális időszak ihlette. Fletch halála után úgy döntöttünk, folytatjuk, mert biztosak vagyunk benne, hogy ő is ezt akarta volna, és ez valóban pluszjelentést adott a projektnek – olvashatók Martin Gore, a zenekar multiinstrumentalista vezetőjének gondolatai a közleményben. Dave Gahan énekes hozzátette: Fletch szerette volna ezt az albumot, és ők is nagyon várják, hogy megoszthassák a rajongóikkal, illetve élőben is bemutassák jövőre a koncerteken.

A Memento Mori a Depeche Mode 19. turnéja lesz, és több mint öt év szünet után térnek vele vissza. A zenekar legutóbbi fellépéssorozata, a 2017-2018-as Global Spirit volt az addigi leghosszabb turnéjuk, a csapat 130 fellépésen összesen több mint 3 millió rajongó előtt játszott Európa-szerte és Észak-Amerikában, amivel az év egyik legnagyobb bevételt hozó turnéját produkálták.

A Memento Mori című lemez a 2017-es, a kritikusok által is jól fogadott Spiritet követi a sorban. Utóbbi tizenegy országban volt listavezető, és több mint húsz másikban a Top 5-ben szerepelt. A Memento Mori 2023 tavaszán a Columbia Records/Sony Music gondozásában jelenik meg.

A mintegy 35 milliós rajongótáborral rendelkező zenekar eddigi stúdióalbumai több mint húsz ország slágerlistáján jutottak a Top 10-be. Több mint 100 millió eladott albummal a Depeche Mode minden idők egyik legnépszerűbb elektronikus zenekara.

A Depeche Mode 1985-ben koncertezett először Magyarországon (akkor a fővárosi Volán-pályán léptek fel), legutóbb 2018-ban a soproni VOLT Fesztiválon játszottak hazánkban. Utóbbi a brit csapat első magyarországi fesztiválkoncertje volt a korábbi stadion- és arénafellépések után.

Fotó: Depeche Mode - Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.