Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Június 05. 13:34, szerda | Helyi
Forrás: mti

Inspiráló kiállítással elkezdődtek az Újpalotai Napok

Inspiráló kiállítással elkezdődtek az Újpalotai Napok

Alig értek véget a Pestújhelyi Napok, két napra rá, kedden este megkezdődtek az Újpalotai Napok rendezvénysorozat programjai.

Az Újpalotai Közösségi Ház Zsókavár Galériájában László Tamás polgármester nyitotta meg az In-spirál-ház című képzőművészeti pályázat kiállítását, mely az Újpalotai Napok nyitó rendezvénye volt.

Aki nem tudott eljönni, az a művelődési házban megnézheti még a tárlatot, melyen a pályázók három témában - a Spirál-ház, mint műalkotás; szabadtéri kiállítás terve a "spirálban"; "lakótelepi időgép" - az újpalotai lakótelep jelrendszere a műalkotásban - benyújtott munkáit láthatjuk. A pályázaton minden korosztály képviselte magát, a gyerekektől az idősebbekig, akik többféle technika segítségével - kollázs, fotó, grafika, festmény, rövidfilm - mutatták be terveiket. A Hubay Zeneiskola végzős növendékének, Terenyei Tímeának a Spirálházra elképzelt gyönyörű mozaik tervét az önkormányzat meg is fogja valósítani, ígérte meg az ifjú művésznek a polgármester. Érdemes megnézni az ingyenes kiállítást minden újpalotainak.

Szerdán 17 órakor a Szilas parki játszótéren családi délutánnal folytatódik a rendezvény, csütörtökön a Hartyán közben, péntektől pedig a Fő téren számos programmal várják a kerületieket. Szombat este többek között Tóth Vera koncertezik, vasárnap Maksa Zoltán, Koós Réka és Marót Viki lép fel a Fő téri színpadon. A program tűzijátékkal zárul. A részletes programok listája a képgalériában megtalálható!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.