Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Június 11. 10:48, kedd | Helyi
Forrás: infopest

Így tartják a rendet a csepeli Nagy-Duna mentén

Így tartják a rendet a csepeli Nagy-Duna mentén

A Duna a várakozásoknak megfelelően június 10-én hajnalban 891 centiméterrel tetőzött Budapesten. A helyi védelmi bizottság szakemberei 9-én este és 10-én reggel is bejárást tartottak a csepeli nagy-Duna mentén.

Vasárnap napközben és éjszaka is teljes felkészültség volt az ártéren: 16 rendőr és a szolgálatban lévő közterület-felügyelők vigyáztak az emberek biztonságára és az üres ingatlanokra - olvasható a csepel.hu-n. Éjszaka pedig fáklyák is segítik a munkájukat a reflektoros csónakos járőrözés mellett.

Hétfőn újabb segítség érkezett: a Csepeli Evezős Klub csónakokat ajánlott fel, amelyekkel naponta többször végigpásztázzák az érintett területeket. A lakók így nagyobb biztonságban érzik ingatlanjaikat és a bennük hagyott értékeket.

A Seveso-üzemek megvédése sikeres volt, sehol nem tört be a víz. Az elmúlt néhány nap bebizonyította, hogy a csepeli összefogás megtette a hatását: senkit nem ért váratlan és kellemetlen meglepetés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.