Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u

Varga Mihály azt mondta, a hitelminősítő gyorsuló növekedést vár a magyar gazdaságban már az idén és jövőre is. Hozzátette, hogy ezzel Magyarország minden előrejelzés szerint a növekedési rangsor élmezőnyében lehet a következő évben.

"A Fitch értékelésében pozitívumként emeli ki a bankszektor stabilitását, a külső pozíciónk javulását és az erős munkaerőpiacot" - ismertette.

Megjegyezte, a szakértők egyúttal arra számítanak, hogy a kormány hosszú távon tovább csökkenti a költségvetési hiányt és az államadósságot, miközben az infláció továbbra is alacsony marad.

"Bár a szomszédban még mindig háború dúl, az Európai Unió gazdasága pedig gyengélkedik, Magyarország továbbra is mindhárom nagy hitelminősítőnél befektetésre ajánlott kategóriában van. Ez azt is jelenti, hogy ma két osztályzattal magasabbra sorolják hazánkat, mint az elmúlt évtized elején" - mondta Varga Mihály.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 18. 12:04, kedd | Belföld

MÁV-Start: indul az Intercity Splitbe

Kedden este indul Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Augusztus második feléig szinte mindegyik Adria InterCitynek magas a kihasználtsága.

2024. Június 18. 12:01, kedd | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: területvédelmi tartalékosokat toborzunk!

Szükség van a bátrakra, minél több olyan honfitársunkra, aki megvédi Magyarországot és akivel erősebb a társadalmunk.

2024. Június 18. 08:23, kedd | Belföld

Orbán Viktor Mark Ruttével tárgyalt

2024. Június 17. 08:35, hétfő | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: díszőrség lesz a budai Várban

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget