Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2021. Május 15. 12:13, szombat | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Harmadik napja folyik hajtóvadászat egy kettős gyilkosság elkövetője ellen

Harmadik napja folyik hajtóvadászat egy kettős gyilkosság elkövetője ellen

Harmadik napja folytatott hajtóvadászatot pénteken több mint 350 csendőr egy kettős gyilkosság elkövetője ellen a Francia-középhegységben.

A 29 éves Valentin Marcone kedden lelőtte a főnökét és egyik kollegáját Plantiers nevű település fűrésztelepén, ahol dolgozott, és ahonnan elbocsátották.

A fegyverviselési engedéllyel rendelkező sportlövész a kettős gyilkosság után bemenekült a Cévennes-hegységben található településhez közeli erdőbe. A csendőrség a Párizsból érkezett elitalakulatokkal együttműködve egy 225 négyzetkilométeres körzetben próbált - eddig sikertelenül - a férfi nyomára bukkanni. Munkájukat helikopterek és hőkamerával felszerelt drónok is segítik.

Péntekre virradó éjjel több hitelesnek tűnő jelzést is kaptak a nyomozók a környéken lakóktól, de azok végül nem vezettek eredményre, így a keresés folytatódik tovább - jelezte péntek este a csendőrség egyik szóvivője.

Három nappal a tragédia után a rendőrség egyre több részlettel rendelkezik az elkövetőről, akinél feltételezhetően több fegyver is van.

A férfi házas és egy egyéves kislány apja, kiváló lövész, de nem vadász, a családja szerint az volt az álma, hogy csatlakozik a hadsereghez.

"Sportlövő volt, de soha nem vett részt a helyi vadászatokon, magányos, nem igazán társasági ember" - mondta Claude Legrand, a Gard megyei vadászok alelnöke. "Magányos farkas, aki Rambót akar játszani, és sajnos jól is lő" - tette hozzá.

A rendőrség eleinte nem tette közzé a férfi személyazonosságát. Csütörtökön azonban már tanúkat is kerestek a nyomozók, ezért egy fotót is közöltek a szökésében lévő férfiról. A csendőrség kérésére az elkövető apja a rádiók és a televíziók által sugárzott üzenetben kérte a fiát, hogy adja meg magát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.