Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Augusztus 02. 14:29, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Fosztogattak a vonaton - kattant kezükön a bilincs

Fosztogattak a vonaton - kattant kezükön a bilincs

Vonatokon fosztogató tolvajbandát fogtak el a rendőrök Székesfehérvárnál. A tolvajok az erőszaktól sem riadtak vissza: egy holland lányt megütöttek, amikor megpróbálta visszaszerezni értékeit.

A rendőrök egy fiatal holland lány feljelentése alapján kezdtek nyomozni a banda után. A lányt szombaton éjjel fosztották ki a Budapestről Siófokra tartó vonaton. A tolvajok Székesfehérvárnál beültek a fülkébe, amelyben barátnőjével együtt utazott, majd kipakolták táskáját. A három férfiból álló társaság Polgárdinál szállt le, sietősségük tűnt fel a külföldi lánynak, aki csak ekkor vette észre, hogy táskájából elvették kameráját, mobiltelefonját és pénztárcáját. A lány lepattant a vonatról, és a tolvajok után eredt. Egyiküket utol is érte, ám mikor megfogta a ruháját, a férfi többször megütötte őt, majd elszaladt.

A rendőrök a Székesfehérvárra vitték a lányt, hogy felvegyék a feljelentést, sérüléseit pedig ellássák a kórházban. Időközben bejelentés érkezett a rendőrségre egy vonaton utazó férfitól, hogy többen megtámadták. A rendőrök Székesfehérváron leszállították a vonatról a bejelentőt és az állítólagos támadókat. A holland lány és a fiatal férfi bejelentése közötti hasonlóság gyanút keltett a rendőrökben, ezért az állomásra vitték a lányt, aki - nem kis meglepetésre - az állítólagos áldozatban ismerte fel támadóját. Az áldozatból lett elkövetőt előállították, egyik társát a kicséripusztai vasútállomáson, a másikat pedig lepsényi lakásán elfogták. A házkutatások során előkerült a külföldi lány mobiltelefonja, valamint több másik telefon is, amelyek feltehetően ugyancsak bűncselekményből származtak.

A három gyanúsított mindegyikét őrizetbe vették a rendőrök. Kiderült az is, hogy melyikük ütötte meg a meglopott lányt: őt rablással gyanúsították meg. A férfi két társának lopásban való közreműködésért kell majd felelnie. Azt nem tudták kideríteni a rendőrök, hogy a tolvaj miért kért tőlük segítséget. Ismerősei voltak, akik állítólag megtámadták a vonaton. (da)

HavariaPress

Címkék: fosztogat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.