Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Június 25. 15:17, kedd | Helyi
Forrás: infopest

Firss hír! - Közteres merényletek a IX.kerületben

Firss hír! - Közteres merényletek a IX.kerületben

A IX. kerület, a Ferencváros nem csak a focicsapatáról, a nagy tereiről és a Ráday utcáról ismert, hanem az utóbbi időben egyre többször eljáró közteresekről is.

A Ráday utca második felében, a 37-es és a 41-es szám között van egy parkolóhely. A közteres hiénák tízpercenként köröznek, hátha erre téved egy szerencsétlen, akinek lecsaphatnak a járművére.
Érdekes módon pozitív megkülönböztetésben részesül az itteni étterem és bolttulajdonosok nagy része, az ő kocsijuk naphosszat állhat a tiltott helyen, egy pacsi és minden marad a régiben. Bezzeg ha idetéved egy szállító,a közeli irodaházba érkező ügyfél vagy épp a csirkésbe betérő korgó hasú hazánk fia, a közteresek azonnal lecsapnak.
Akcióban a közteresek
Még az sem zavarja őket, hogy a tábla nincs megfelelően kihelyezve, egy figyelmetlen autósnak eszébe sem jut, hogy ez nem szabad hely. A tábla görbe, a feliratok a tábla nélkül pedig nem egyértelműek.
A tábla görbe, egy jó szándékú járókelő erre hívja fel a figyelmet
Jól látszik, hogy nem látszik a tábla
Ennek ellenére a derék közteresek egy nap 6-8 áldozatra is lecsapnak, ezzel egy kicsit, bocsánat nem is kicsit megterhelve a családi pénztárcát. Egy ilyen téves parkolás 30.000 Ft + a derék autósnak Óbudáig kell kiautóznia...Azaz taxival kimennie, ami röpke 40 perc-másfél óra forgalomtól függően, a taxaméter pedig 3-4.500 Ft-ot is mutathat a végén.
4. Az autó és a teherautó között emelés közben a kolléga
A telepre kiérve egy megalázó eljárás veszi kezdetét. Egy csöppet sem kedves "ügyintéző" egyedül beenged a rácsos kapun(ha többen szándékoznánk bemenni, a következőkre rácsukja a kaput), és egy lepattant irodába vezet, ahol kifizetteti a zsíros büntetést, majd nagy kegyesen odavezet az autónkhoz.
Most meg az autó alá bújik..Szabályos ez?
Végül sikeresen felhelyezik az elszállítandó járművet
Félreértés ne essék, nem szeretnénk csak egy oldalról megközelíteni a kérdést, de ami a Ráday utcában folyik, az több, mint pofátlanság.
1. a tábla nincs rendesen felhelyezve ( a képeken jól látszik )
2. a közteresek alig várják,hogy lecsaphassanak, még az odarohanó tulajdonosoknak sem kegyelmeznek
3. a munkavédelmi előírásokat nem betartva emelgetnek több tonnás autókat, miközben saját testi épségüket is kockára teszik, hiszen sietni kell!
Csak nem fejpénzt kapnak?
A Ráday utca ezen részén lakók azt mondják, hogy van saját beépített emberük is, aki csörög, ha befut egy újabb madár. Mások azt mondják, hogy a térfigyelő kamerák segítenek nekik.
Gyors fejszámolást végeztünk, mennyi bevételt jelent csak a Ráday utca 1 parkolója a köztereseknek. Heti 5 munkanappal számolva, napi 5 autót átlagul véve ez azért egy jelentős összeg. 5 munkanap X 4 hét X 30.000 Ft - 600.000 Ft.
Egy tiltott parkolóhely, havonta. Ebből bizony már megvan a szállító autó fenntartási költsége és két kolléga havi bére is.
A szerencsétlen autóssal meg senki nem foglalkozik. Tartsunk magunknál egy taxi kártyát+ legyen nálunk mindig egy 30-as, ha a Rádayban parkolunk! Más választásunk nincs!
Gratulálunk!

Mara Krisztián

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás