Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Február 14. 18:35, kedd | Belföld
Forrás: mti

Felborult a jég fogságában a tiszacsegei komp

Felborult a jég fogságában a tiszacsegei komp

Még mindig a jég fogságában vesztegel a folyó medrében, a kompkikötőtől mintegy 25 kilométerre a tiszacsegei komp, amelyet hétfőn sodort el a jeges ár

- mondta el a település polgármestere kedden délután az MTI érdeklődésére. Estére az erős jégmozgás feje tetejére állította a kompot.

Szilágyi Sándor közölte: kedd hajnalban egy órakor indult meg az addig teljesen beállt jég a csegei partoknál, és fél óra múlva már eltűnt a komp a szemük elől.

Az elszabadult vízi jármű csaknem 25 kilométert sodródott a jeges árban kedd délutánig, most a tiszafüredi hídtól két-három kilométerre északra vesztegel a folyó medrében, ott, ahol ismét beállt a jég, nem mozdul semmi - ismertette.

A polgármester kedden kora este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az erős jégmozgás feje tetejére állította a mintegy nyolcvantonnás monstrumot. A komp továbbra is a jég fogságában van, és egyre kevesebb a remény arra, hogy ki tudják szabadítani a folyóból, valószínűleg el fog süllyedni - mondta.

A jeges ár a tiszacsegei kompnak a Tisza fenekén lévő drótkötelét hétfő reggel sodorta el, ami berántotta a parton lévő járművet a folyóba. Mindez olyan hirtelen történt, hogy a kompon tartózkodó éjjeliőrnek nem sikerült elhagynia a gyorsan sodródó járművet. Őt a honvédség helikopterrel mentette ki hétfő délután.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során