Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. December 24. 05:04, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Expo 2015 - Rekordszámú ország jelentkezett a milánói világkiállításra

Expo 2015 - Rekordszámú ország jelentkezett a milánói világkiállításra

Hatvan pavilon épül az Expo 2015 milánói világkiállításra, ami meghaladja a Sanghajban három évvel ezelőtt rendezett világkiállítás részvételi arányát.

Eddig 141 ország írta alá a részvételi szerződést, legutóbb Lengyelország és Bosznia-Hercegovina. A csatlakozók a világ népességének 87 százalékát fedik le. "Sanghajban 42 pavilon épült, mi már hatvannál tartunk, és az Egyesült Államok és Írország is ígéretet tett a részvételre" - nyilatkozta Giuseppe Sala, az Expo 2015 olasz kormánybiztosa hétfőn a Corriere della Sera olasz napilapnak.

Sala elmondta, hogy több ázsiai ország állít ki Milánóban, mint az ázsiai világkiállításon. A legtöbb négyzetmétert az Egyesült Arab Emírségek foglalta le, nem törődve a költségekkel: az arab állam pavilonját Norman Foster brit sztárépítész valósítja meg.

Meglepetésre az afrikai Angola is önálló standot bérelt. Sala szerint a rendkívüli érdeklődést nemcsak az európai helyszín, hanem az expo témája is magyarázza, mely bolygónk élelmezését és az élethez szükséges energiát állítja a középpontba. A részt vevő államoktól közel egymilliárd euró befektetést várnak, további 300 millió eurót a szponzoroktól. A 184 napig tartó expón 20 millió látogatóval számolnak.


Más téren is érdeklődés tapasztalható: a világkiállítás internetes honlapján közölt álláshirdetésekre már százezren jelentkeztek csak Olaszországból. Sala hangsúlyozta, hogy kevesebb mint ötszáz nap van hátra az Expo megnyitásáig. Jövőre közel 80 építkezés kezdődik meg egyszerre a világkiállítás több mint 40 ezer négyzetméteres területén.

Magyarország decemberben az elsők között vehette át a neki kijelölt területet. A mintegy 2000 négyzetméteres telek felét lehet majd beépíteni, ide kerül az önálló magyar pavilon. Az Expo 2015 logóját a Walt Disney vállalat rajzolta meg: a gyümölcsből-zöldségből összerakott, leginkább egy Arcimboldo-festményre hasonlító figurát még nem keresztelték el. A névötleteket az expo honlapjára (expo2015.org) várják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére