Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2013. Szeptember 05. 05:33, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Eltűnik a Praktiker a német piacról

Eltűnik a Praktiker a német piacról

Nem sikerült befektetőt szerezni a németországi Praktiker barkácsáruház-hálózat üzemeltetésének folytatására, ezért a márkát kivezetik a piacról.

A 130 németországi Praktiker áruházban a jövő hét végén elkezdődik a végkiárusítás. Egyes áruházak értékesítéséről még zajlanak a tárgyalások, ezek barkácsáruházként, esetleg más profilú áruházként működhetnek tovább új tulajdonos irányítása alatt. A Praktiker árukészletére és a hálózat egészének üzemeltetésére azonban nem jelentkezett befektető, a végkiárusítást így valamennyi üzletben elkezdik - közölték a Praktiker AG szanálásával foglalkozó úgynevezett ideiglenes csődgondnokok, Christopher Seagon és Jens-Sören Schröder. Az áruházakban foglalkoztatott 5330 embernek egyelőre nem mondanak fel - tették hozzá.

A konszernhez tartozó Max Bahr áruházlánc átvételéről több szakmai és pénzügyi befektetővel tárgyalnak. A befektetőket a kezdettől fogva Max Bahr áruházként működő 78 üzlet és az az 54 egykori Praktiker áruház is érdekli, amelyeket az utóbbi hónapokban csatoltak a Max Bahr-lánchoz, így komoly esélye van annak, hogy tovább működik a hálózat és megmaradnak a munkahelyek - áll a közleményben.


A Praktiker Építési és Barkácspiacok Magyarország Kft. szerdán az MTI-vel közölte, hogy "a Praktiker AG csődhelyzetének alakulása továbbra sem érinti a Praktiker magyarországi áruházainak működését. A Praktiker konszernen belül a külföldi leányvállalatok önálló cég, a Baumarkt Praktiker International GmbH működési körébe tartoznak, amely továbbra sem érintett a csődeljárással. A tény, hogy újabb fejlemények vannak a Praktiker AG csődhelyzete körül, az a korábbi történések folyománya és a németországi hálózatra korlátozódik" - emelte ki a társaság.

A Praktiker AG 2012-ben 3 milliárd euró árbevétel mellett 190 millió euró veszteséget szenvedett el, az idén júliusban pedig bejelentette, hogy fizetésképtelenné vált.

Az 1200 főt foglalkoztató magyar érdekeltség 2012-ben 27,7 milliárd forint árbevétel ért el, vesztesége pedig 2,5 milliárd forint volt, ami 600 millió forintos csökkenés 2011-hez képest. A magyar cég a gazdasági válság miatt, 2008 után veszteségbe fordult, de már lábal ki belőle. A jelenlegi veszteséget képes kezelni - hangsúlyozta júliusban Karl-Heinz Keth, a Praktiker Építési és Barkácspiacok Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.