Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2020. Július 10. 07:07, péntek | Belföld
Forrás: mti

Elítélték a balesetet okozó debreceni villamosvezető

Elítélték a balesetet okozó debreceni villamosvezető

A Debreceni Törvényszék csütörtökön helybenhagyta annak a villamosvezetőnek a büntetését,

akit az első fokon eljáró Debreceni Járásbíróság maradandó fogyatékosságot és tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt egy év nyolc hónap fogházbüntetésre ítélt, a végrehajtást három év próbaidőre felfüggesztve - közölte Dobó Dénes, a törvényszék szóvivője az MTI-vel.

A vádlott 2018. június 6-án az esti órákban a belvárosban lévő Piac utca 20. szám előtti megállóból úgy indult el és hajtott a kereszteződésbe, hogy a villamosközlekedés forgalmát irányító lámpa tiltó jelzést mutatott.

A villamosvezető a szerelvénnyel csaknem 20 kilométer/óra sebességre gyorsult és az útkereszteződésben nem adott elsőbbséget a neki jobbról érkező egyik helyi járatú autóbusznak. A villamos emiatt fékezés nélkül nekiütközött a busznak.

Az ütközés miatt a villamos kisiklott, majd öt métert gurult és megállt, miközben az autóbusz áttért az ellentétes irányú buszsávba, és ott 69 méter távolságban állt meg.

A járműveken több utas volt, többségük az üléseken foglalt helyet. A villamoson és az autóbuszon utazók közül 11-en sérültek meg, közülük négyen - köztük a villamosvezető - nyolc napon túl gyógyuló, míg további hét utas nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az autóbuszon egy 67 éves nő maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett.

Címkék: ítélet, debrecen, villamos

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.