Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Június 22. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Brad Pitt filmje nyitotta a 35. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál

Brad Pitt filmje nyitotta  a 35. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál

A Brad Pitt főszereplésével készült Z világháború című filmet vetítették le elsőként a 35. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztiválon.

Moszkvában még a nap sem nyugodott le - nyáron este fél tizenegy körül sötétedik be -, és úgy tűnt, hogy mindenki a Puskin téren álló volt Rosszija, ma Puskinszkij nevű moziban a helyi idő szerint este nyolckor kezdődött sztárparádéra volt kíváncsi. A piros kárpittal borított lépcsőn orosz és külföldisztárok, színészek és rendezők, zenészek és az orosz társadalmi-politikai elit tagjai vonultak fel.

A legnagyobb rajongótábor Brad Pitt amerikai színészre várt, aki meglehetősen sok időt töltött a lépcsőkön, szívesen válaszolt a riporterek kérdéseire, autogramot osztogatott, és beszédbe elegyedett a rajongókkal is.

A nyitóceremónia sem nélkülözte a hírességeket. A műsorvezetésre felkért Christian Slater amerikai színész tréfásan megjegyezte, hogy Gérard Déperdieu-höz hasonlóan ő is orosz állampolgárságot és lakást fog kérni, majd meglepődött azon, milyen elevenek a tavalyi Eurovíziós Dalfesztiválon feltűnt Buranovszkije Babuski, az udmurt nagymamák, akik a műsorban is felléptek.

Az idén a világ számos országából 364 filmet mutatnak be a moszkvai filmfesztiválon. A versenyprogramban 16 mű szerepel, közülük választják ki a legjobbat, amely az Arany György-díjat kapja. Itt szerepel a szerb-német-francia-magyar koprodukcióban készült Mamaros című alkotás, Momcilo Mrdakovic első rendezése is.

Az A-kategóriás besorolású moszkvai seregszemlén Minor Dutch Artists címmel külön szekciót szentelnek a holland filmeseknek, ebben a programban vetítik A csendesek című magyar-holland koprodukciót, Ricky Rijneke első rendezését Tóth Orsi és Rába Roland főszereplésével.

Versenyen kívül a Films around the World nevű válogatásban bemutatják N. Forgács Gábor új filmjét, a Kéri Kitty és Rudolf Péter főszereplésével készült Pillangók című alkotást is.A 35. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál június 29-éig tart. A zsűrit Mohszen Makmálbaf iráni rendező vezeti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.