Városlista
2021. május 12, szerda - Pongrác

Hírek

2013. Június 10. 10:25, hétfő | Helyi
Forrás: infopest

Biciklivel könnyebb a közlekedés

Biciklivel könnyebb a közlekedés

Az árvíz miatti rendkívüli forgalmi fennakadások elkerülése érdekében a Magyar Kerékpárosklub azt kéri a budapestiektől, hogy az útlezárások idején biciklivel közlekedjenek.

udapesten az évszázad árvize miatti rendkívüli útlezárások és tömegközlekedési korlátozások következtében sosem látott közlekedési nehézségek várhatóak hétfőtől.

A kieső rakpartok és a nagy áteresztő képességű utakon bevezetett forgalomkorlátozások miatt Budapest a múlt hetinél is nagyobb közlekedési káosznak néz elébe. Nem csak autóval lesz járhatatlan a város, az elterelt, vagy rövidebb úton járó tömegközlekedési járatokon is óriási tumultus lehet.

Az ország legnagyobb biciklis szervezete ezért azt kéri a budapestiektől, hogy ha tehetik, üljenek bringára, segítsék ezzel is a főváros közlekedését! Ezzel nem csak a dugókban való araszolás miatti késéseket, megnövekedett kiadásokat és stresszt kerülhetik el, hanem a tömegközlekedési járatokra való várakozást és a járműveken várható tumultust is.

Természetesen az árvíz nem csak Budapesten okoz közlekedési gondokat, a kerékpár használata mindenütt segíthet ezek csökkentésében.

A nyári időben való kerékpározás nem jár semmilyen kényelmetlenséggel, viszont egyszerű, gyors és olcsó alternatívája a többi közlekedési módnak. A Kerékpárosklub javasolja kezdő bringásoknak a Kerékpárosklub Kisokost, melyben a biciklis közlekedéssel kapcsolatban naprakész tanácsokat olvashatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 12. 18:11, szerda | Bulvár

Kiefer Sutherland kémes tévésorozatban játszik

Kiefer Sutherland privát kémet alakít egy új tévésorozatban, amely a Paramount+ streamingszolgáltatására készül.

2021. Május 12. 17:11, szerda | Belföld

A várandósok is megkaphatják a második oltást

A terhesség 36. hete előtti időszakig a második védőoltást is megkaphatják a várandós kismamák az újabb nemzetközi és hazai szakmai tapasztalatok és vélemények alapján

2021. Május 12. 15:03, szerda | Külföld

Enyhítések lépnek életbe Montenegróban és Észak-Macedóniában

Montenegró eltörölte az éjszakai kijárási tilalmat, Észak-Macedónia ismét engedélyezte a nyilvános eseményeket és megnyitotta a sportközpontokat szerdától a koronavírus-fertőzöttek számának jelentős csökkenése miatt

2021. Május 12. 14:02, szerda | Belföld

Korrupcióval gyanúsítanak három rendőrt

Az ügyészség gyanúsítottként hallgatott ki három rendőrt, mert egy mezőgazdasági vállalkozó kérésére, ellenszolgáltatás fejében nem ellenőrizték a szabálytalanul körbálát szállító teherautóját Hajdú-Bihar megyében