Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Június 13. 10:21, csütörtök | Helyi
Forrás: mti

Béres Ilona és Martincsevics György Kispest új Díszpolgára

Béres Ilona és Martincsevics György Kispest új Díszpolgára

Béres Ilona és Martincsevics György kapott díszpolgári címet 2013-ban. Tízen Kispestért Díjat.

Gajda Péter polgármester köszöntőjében idézte fel Kispest múltját, történetének szép pillanatait. Külön szólt az alapító atyákról, és azokról, akik az első időkben tettek sokat a településért.

A polgármester Tarnai Richárd országgyűlési képviselővel együtt adta át a Kispest Díszpolgára címmel járó, a kerület címerének rajzolatával díszített arany emlékgyűrűt és kitűzőt Béres Ilona színművésznőnek és Martincsevics György nyugalmazott alpolgármesternek.

Példaértékű embersége és a kerülethez kötődő munkássága elismeréseként Kispestért Díjat vehetett át Dodog Sándorné, a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi és Gazdasági Irodájának főmunkatársa, Hir Ferenc nyugdíjas pedagógus, Horváth Elek, a Bolyai János Általános Iskola tanára, Horváth Gyöngyi, a Kós Károly Általános Iskola tanítója, Matusekné Kohut Anikó, a Pannónia Általános Iskola tanára, Nagy Sándor, a Kispesti uszoda úszásoktatója és igazgató-helyettese, Opoczki Istvánné, a Hársfa Óvoda vezetője, Somogyvári Rudolf pedagógus, a Wekerlei Társaskör Egyesület elnökségi tagja, Swiderski Lászlóné, a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény nyugdíjas pedagógusa, a Pedagógus Szakszervezet kispesti titkára és Zelena Noémi a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény gyógypedagógusa.

Dicsérő Oklevelet kapott Besenyi Pálné, a Mese-Vár Óvoda gazdasági ügyintézője, Bódis Gyuláné, a Polgármesteri Hivatal Jegyzői Kabinet Irodája védelmi referense, Bodrogi Judit, a Pannónia Általános Iskola pedagógusa, Erdődy Domokos, a Vass Lajos Általános Iskola gondnoka, Herceg Gézáné, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat - Zöld Diófa Gondozási Központ nővére, Lőrincziné Pergel Katalin, a VAMÜSZ nyugdíjas jogi előkészítő munkatársa, Mráz Istvánné, az Eötvös József Általános Iskola igazgatóhelyettese, Nagy Endre, a Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Kabinet Irodája kommunikációs szakreferense, Nagy Viktória, a Polgármesteri Hivatal Jegyzői Kabinet Irodája minőségügyi referense, Schuszter Zoltánné, a Kispesti Egészségügyi Intézet laboratóriuma csoportvezető asszisztense, Szabados Kálmánné, a Tarka-Barka Óvoda óvodapedagógusa, Szántai Sándor, a Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Kabinet Irodája informatikusa, Szeifert Ferencné, a Polgármesteri Hivatal Szociális és Gyermekvédelmi Irodája vezetője, Torma Katalin, a Polgármesteri Hivatal Hatósági Irodája anyakönyvvezetője, Vadon Etelka, a Polgármesteri Hivatal Társadalmi Kapcsolatok Irodája vezetője és Vajda Emese, a Kispesti Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ gazdasági és pályázati munkatársa. A kitüntetettek az elmúlt években, évtizedekben munkájukkal bizonyították elhivatottságukat, és hozzájárultak szűkebb közösségük megbecsüléséhez, Kispest fejlődéséhez.

Nyolc pedagógust is díjazott az önkormányzat. Kispest Gyermekeiért Elismerő Oklevélben részesült Koncsikné Nagy Csuti Tünde, a Mézeskalács Óvoda óvodapedagógusa és Szőke Éva, a Százszorszép Óvoda óvodapedagógusa. Elismerő Oklevelet kapott kiemelkedő pedagógiai tevékenységért Gellért Judit, a Napraforgó Óvoda fejlesztőpedagógusa és Marczisákné Gödöllei Gyöngyi, a Kispesti Alapfokú Művészetoktatási Intézmény zongoratanára. Együttnevelő Pedagógus elismerő oklevelet vehetett át Eöry Márta, a Puskás Ferenc Általános Iskola pedagógusa és Süveges Krisztina, az Ady Endre Általános Iskola alsós nevelője. Polgármesteri Dicsérő Oklevél kiemelkedő pedagógiai tevékenységért elismerést kapott Horváthné Farkas Ildikó, a Gábor Áron Általános Iskola tanára és Klauserné Fehér Mária, az Erkel Ferenc Általános Iskola pedagógusa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.