Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Augusztus 01. 16:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Az elmúlt hétvégén mérték a legnagyobb forgalmat a horvát autópályákon

Az elmúlt hétvégén mérték a legnagyobb forgalmat a horvát autópályákon

Az elmúlt hétvégén mérték a legnagyobb forgalmat a horvát autópályák történetében - közölte hétfőn a horvát állami autópálya-kezelő vállalat (HAC).

A cég jelentése szerint július 29. és 31. között 959 998 jármű közlekedett a HAC kezelése alá tartozó autópálya-szakaszokon és a vállalat - áfa nélkül - 53,6 millió kuna (2,8 milliárd forint) útdíjat szedett be.
A tavalyi azonos időszakhoz képest 2,2 százalékkal volt nagyobb a forgalom és egy százalékkal nagyobb a bevétel. 2019-hez viszonyítva - amely rekordévnek számított a horvát turizmusban - a forgalom 5,7 százalékkal, a bevételek 1,5 százalékkal nőttek - közölte a vállalat.
Az év elejétől július végéig a HAC több mint 35,5 millió járművet regisztrált az autópályákon. 2021 ugyanezen időszakához viszonyítva a járműforgalom 20 százalékkal, a beszedett útdíj 23 százalékkal nőtt.
Ami még fontosabb - hangsúlyozta a vállalat -, hogy 2019 első hét hónapjához képest 8 százalékkal nőtt a járműforgalom a horvát autópályákon.
Idén - az előző két évhez hasonlóan - a turisztikai szezon támogatása érdekében nem vezettek be szezonálisan tíz százalékkal magasabb útdíjakat - emlékeztet a HAC

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni