Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2018. Június 10. 13:33, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Az egzotikus országba látogatóknak az utazás előtt két héttel be kell adatniuk az oltásokat

Az egzotikus országba látogatóknak az utazás előtt két héttel be kell adatniuk az oltásokat

Egzotikus országokba utazás előtt két héttel be kell adatni a megfelelő oltásokat - figyelmeztettek szakértők az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli híradójában.

Kifejtették: egzotikus, külföldi utazásokhoz 11-12 féle vakcina van, ezek közül néhány kötelező: a sárga láz, valamint a Hepatitis A és B elleni oltás. A többi csak ajánlott, de szakértők szerint komoly kockázatot jelenthet az oltások elmulasztása.

A nemzetközi oltóközpont honlapján megtalálható, hogy a választott úti célon milyen védőoltásokra van szükség - tették hozzá.

Egy felmérés szerint a magyarok az egzotikus országok közül jellemzően Thaiföldöt, Indonéziát keresik fel, de népszerűek egyes afrikai országok is.

Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke azt mondta: a magyarok közül sokan már évente többször is külföldre utaznak, főként európai úti célokat választanak, például Horvátországot, Spanyolországot, Görögországot.

Címkék: egzotikus, oltás, utazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.

2024. Május 08. 07:42, szerda | Belföld

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti

2024. Május 08. 07:41, szerda | Belföld

Hamarosan indul a területvédelmi tartalékosok toborzása!

A területvédelmi tartalékos rendszer keretét teljessé tettük, a következő feladatunk az építkezés, nemsokára nagyszabású toborzásba kezdünk

2024. Május 08. 06:00, szerda | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani

Akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a Magyar Atlanti Tanács (MAT) konferenciáján.