Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Augusztus 20. 05:41, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Augusztus 20. - Megemlékezés és állampolgársági eskü San Franciscóban és Los Angelesben

Augusztus 20. - Megemlékezés és állampolgársági eskü San Franciscóban és Los Angelesben

Több mint félmillióan kérelmezték az elmúlt két és fél év folyamán a magyar állampolgárságot.

Erről a Los Angeles-i főkonzulátus hétfőn tájékoztatta az MTI-t. San Franciscóban augusztus 17-én, Los Angelesben pedig 18-án, kihelyezett konzuli napokon, Kálmán László főkonzul vezetésével újabb állampolgársági esküszertartásokat tartottak, amelyek díszvendége a miniszteri biztos volt.

Wetzel Tamás az ünnepségeken hangsúlyozta a magyar kormány nemzetpolitikai elkötelezettségét. Mint rámutatott, ennek hatására jelentősen egyszerűbbé váltak a nyugati magyarság számára fontos közigazgatási eljárások, és a magyar külképviseletek sokkal nyitottabb, ügyfélbarát módon járnak el, kihelyezett konzuli napok segítségével jelentősen megkönnyítik a nyugati magyarságnak az anyaországgal való kapcsolattartását.


Az egyszerűsített honosítási eljárás, az állampolgárság könnyített megszerzésének történelmi jelentőségét méltatva a miniszteri biztos megerősítette, hogy az eljárás az egész magyarság összetartozását erősíti. Wetzel Tamás bejelentette, hogy az utóbbi két és fél évben több mint félmillió honfitárs kérelmezte a magyar állampolgárságot.

A San Franciscó-i Golden Gate Parkban vasárnap ünnepi koncert keretében 55. alkalommal emlékezett meg a helyi magyarság az államalapításról. A műsorban szerepet vállalt a Golden Gate Park Band, Magyari-Köpe Gabor, az Eszterlánc Népi Együttes, Diana Pray, az Első Kaliforniai Huszár Regiment, Tobak Ferenc, Serlegi Lilla és Bozzay Zina.

Voisin Éva San Franciscó-i tiszteletbeli konzul tájékoztatása szerint a város polgármesteri hivatalára augusztus 20-án felvonják a magyar zászlót.

Címkék: ünnep, magyarság, USA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt