Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Június 14. 09:09, péntek | Helyi
Forrás: infopest

Apad a Duna

Apad a Duna

Aki előzetesen úgy gondolta, hogy a dunai árhullámon hip-hop túljutunk, az alaposan tévedett.

A németországi és ausztriai hírek már előre vetették a rendkívüli árvíz lehetőségét. Így lett: a Duna jött, jött, jött, áradt, áradt, áradt, tetőzött, aztán apadt, apadt, apadt, és még mindig apad. Június 9-én, vasárnap 891 centiméterrel Budapestnél tetőzött a dunai árvíz, és hétfőn hajnalban elkezdődött az apadás. Ezzel az árvízi védekezés súlypontja áthelyeződött a Duna magyarországi alsó szakaszára.

A folyó lassan apad.

A hét végére már minden pest megyei közút járható lesz – ígérte a megyei kormánymegbízott pénteken. Budapesten feloldották a 7,5 tonnánál nehezebb teherautók közlekedési tilalmát, s járhatóak már a fővárosi felső rakparti utak, miközben Bátán éppen tetőzik a Duna.

Budapesten ma megkezdődött az árvíz utáni helyreállítás.

A Fővárosi Csatornázási Művek munkatársai a Margitszigeten, a Bem rakparton, továbbá az Erzsébet híd, illetve a Lánchíd pesti hídfőjénél megkezdték a homokzsákból épült töltések elbontását. A tájékoztatás szerint az árvízveszély miatt átmenetileg kitelepítettek száma jelenleg 167, Csepelen pedig 30-an már visszaköltözhettek otthonukba. A közterületek takarítását, fertőtlenítését a fővárosi közterület-felügyelet végzi el. Egyúttal arra kérték az árterületen lévő épületek tulajdonosait, hogy gondoskodjanak a tulajdonukban lévő területek tisztításáról, fertőtlenítéséről.

Egy magabiztos és cselekvőképes ország nagyszerű teljesítménye volt a dunai árvíz elleni védekezés - mondta Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban. Hangsúlyozta, az árvízi veszélyt példátlan összefogással, jó szervezettséggel és szakértelemmel lehetett elhárítani. A kormányfő szólt arról is, nem zárható ki, hogy Magyarország európai uniós forrásokat is megszerez majd a kárelhárítás költségeire.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.