Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Július 08. 09:41, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Amerikai légi baleset - A kínai média a fiatal áldozatokra emlékezik

Amerikai légi baleset - A kínai média a fiatal áldozatokra emlékezik

Éltanuló volt a San Franciscó-i repülőgép-baleset mindkét kínai áldozata, derítette ki a helyi média a Csöcsiang tartományi tinédzserek családjától és tanáraiktól.

A legfrissebb hírek szerint a szombati légi balesetet szenvedett 141 kínai állampolgárságú utasból eddig 78-ról állapították meg hivatalosan, hogy kielégítő állapotban van. Nem közölték, hogy a 48 súlyos sérültből hány kínai. Hszi Csin-ping elnök részvétét fejezte ki az elhunytak családjának, egyben valamennyi érintett külképviseletet arra utasította, hogy tegyenek meg mindent a sérültek és a túlélők támogatására.
A két kelet-kínai kislány, akik osztálytársak és jó barátnők voltak, Csiangsan városban tanult, és azzal a négy középiskola kiválasztott diákjaiból álló, 29 fős csoporttal utaztak, amely nyári táborozásra készült az Egyesült Államokban. Vang Lin-csia 16 éves volt, Je Meng-jüan 17. Angol nyelvi továbbképzésük mellett felkeresték volna a Szilícium-völgyet, valamint a Stanford Egyetem és a Los Angeles-i Berkeley campusait is.
Vang osztályának mintadiákja volt, aki különösen fizikából járt élen, de a kalligráfia és a rajz is az erőssége volt. A róla nyilatkozók csendes lánynak írták le, aki szinte minden szabadidejét a tanulással töltötte. Je az irodalom területén jeleskedett, de tehetséges zongoristának és énekesnek is tartották. Kiváló, eredményes tornász volt, és az iskolai beszédmondó versenyeken is mindig az élen végzett.
Az amerikai halottkém vasárnap közölte, boncolással fogják megállapítani, hogy a korábban megfogalmazódott gyanú szerint valóban egy mentéshez siető gépjármű gázolhatta-e halálra az egyik kislányt. A hétfőn az Egyesült Államokba érkező családot biztosították arról, hogy előbb kapják meg a boncolás eredményét, mintsem azt nyilvánosságra hoznák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).