Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Szeptember 04. 12:58, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Afganisztánban horgászó rendőrök gránátjai fürdőző gyerekeket öltek

Afganisztánban horgászó rendőrök gránátjai fürdőző gyerekeket öltek

Afganisztánban vád alá helyeztek nyolc rendőrt, akik rakétagránáttal halásztak egy folyóban, és gondatlanságból megöltek hat fürdőző gyereket - közölte szerdán az afgán belügyminisztérium.

A tragédia múlt pénteken történt Baglán tartományban. A rendőrök a partról rakétagránátot lőttek a folyóba halászat céljából, de a lövedék célt tévesztett, és fürdőző gyerekek közé csapódott, akik közül hatot megölt, és kettőt megsebesített. Az áldozatok 9-14 évesek voltak.
A helyi rendőrfőnök közlése szerint az a rendőr, aki a rakétagránátot kilőtte, egy befolyásos helyi hadúr, korábbi rendőrfőnök fia. A tartományi kormány szóvivője hangsúlyozta, hogy nem állt szándékában megölni a gyerekeket.
Ugyanakkor egy másik, Kunduz tartománybeli rendőrségi forrás azt mondta a BBC-nek, hogy a gyerekeket egy fel nem robbant gránát ölte meg. Más forrás szerint a gránátot kormányellenes felkelők helyezték el a folyóparton.
A rendőrök ellen vádat emeltek fegyverhasználattal való visszaélés miatt. Az ügyet átadták a katonai ügyészségnek.
Afganisztánban nem szokatlan a robbanószerekkel, rakétagránáttal, gránáttal történő halászás. Egyes területeken a horgászok áram alatt lévő kábeleket is használnak halfogásra, amivel súlyosan veszélyeztetik a fürdőzők életét és biztonságát.

Címkék: Afganisztán-jog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).