Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2020. December 22. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A tanárok több mint fele nem akarja beoltatni magát Romániában

A tanárok több mint fele nem akarja beoltatni magát Romániában

Romániában a tanárok 56 százaléka nem akarja beoltatni magát - derült ki egy hétfőn közzétett felmérésből, amely a Spiru Haret tanügyi szakszervezet megrendelésére készült.

A december 16. és 21. között több mint 13 300 oktatásban dolgozó alkalmazott (csaknem 93 százalékuk tanár) megkérdezésével készült felmérés szerint a válaszadók nagy többsége, több mint 70 százaléka egyetért az iskolák újranyitásával, ugyanakkor 56 százalékuk nem akarja beoltatni magát még akkor sem, ha az oltás ingyenes lesz.

A tanárok 43 százaléka támogatja az iskolák azonnali megnyitását, 41 százalékuk szerint viszont csak akkor kellene újrakezdeni a hagyományos oktatást, ha lejár az országos oltási kampány. A szakszervezet emlékeztet, hogy a román országos oltási stratégia szerint a tanároknak a második szakaszban kellene megkapniuk a vakcinát, első körben az egészségügyben dolgozókat oltanák be.

A legtöbb megkérdezett, 38 százalék a 40-49 éves korosztályhoz, 23 százalék az 50-59 éves korosztályhoz, 21 százalék a 30-39 éves korosztályhoz tartozik.

Romániában jelenleg zárva vannak az iskolák, kizárólag online zajlik a tanítás minden szinten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik