Városlista
2025. június 17, kedd - Laura

Hírek

2025. Június 17. 07:25, kedd | Bulvár
Forrás: MTI

A Pajta kapta az idén az Év étterme díjat

A Pajta kapta az idén az Év étterme díjat

Az őriszentpéteri Pajta nyerte el az idén a Dining Guide Év étterme díjat, míg a Best Of The Best címet továbbra is a Stand őrzi.

Az Év szerethető étterme az Alelí Budapest lett, az Év fenntartható étterme díjat pedig a Salt érdemelte ki a hétfő este Budapesten megrendezett díjátadón.

Az Év étterme díj odaítélésének feltételrendszere 2024-től jelentősen megváltozott: tavaly óta nem a TOP10-es lista legmagasabb pontszámmal rendelkező étterme kapja a díjat, hanem az a listán szereplő hely, amely több szempont figyelembevételével is a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtja.

A zsűri méltatásában emlékeztetett arra, hogy a családi vállalkozásként működő Pajta egyedi, "farm-to-table" koncepciójának köszönhetően vált országszerte elismertté.
Az Őrség emblematikus alapanyagaira építő étterem szemléletét a skandináv gasztronómiai irányzat határozza meg. Az étterem felelősségteljes elköteleződése a fenntarthatóság és az Őrség gasztronómiai hagyományai iránt példaértékű - emelte ki a zsűri.

A Dining Guide étteremkalauz TOP10+2 listájára 2025-ben a tatai Platán Gourmet, a budapesti Rumour by Rácz Jenő, az esztergomi 42 Restaurant, a budapesti Salt, a Babel Budapest, a szintén fővárosi Essencia, a villányi Sauska 48, továbbá az egyaránt budapesti Borkonyha, Costes Downtown, Spago by Wolfgang Puck és Costes került még fel.

A Dining Guide TOP100 Étteremkalauz 2022 óta a Best Of The Best, vagyis a legjobbak legjobbjai besorolással ismeri el azon egységek példamutató teljesítményét, amelyek korábban minimum háromszor érték el kategóriájuk legjobb helyezését. A díjat immár negyedik alkalommal a Stand vehette át.
Az Év szerethető étterme díjat az Alelí Budapest kapta az olasz és magyar konyha alapos és szenvedélyes összekapcsolása eredményeként, míg az Év fenntartható étterme díjjal a Salt éttermet jutalmazták, mert a helyi alapanyagokat naturális és formabontó szemlélettel értelmezi újra.

Az encsi Anyukám Mondta vehette át az először odaítélt Év legjobb pizzája díjat.
Az Év ifjú séftehetsége díjat Tóth Keve, a balatonszőlősi Casa Christa konyhafőnöke számára nyújtották át, az Év szervizembere Becker Gábor, a Kollázs Brasserie & Bar étteremvezető-helyettese és vezető sommelier-je lett, az Év sommelier-je díjjal pedig Kiss Ferencnek, az Alelí és a BiBo Budapest vezető sommelier-jének munkáját ismerték el.

Ezek érdekelhetnek még

2025. Június 15. 08:30, vasárnap | Bulvár

Legkorábban június 19-én indulhat újra magyar az űrbe

Legkorábban június 19-én indulhat az Axiom-4 misszió legénysége, köztük Kapu Tibor kutatóűrhajós a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) - tette közzé a HUNOR program a Facebook-oldalán szombaton.

2025. Június 12. 07:29, csütörtök | Bulvár

Magyarország Szépe – Tizenhatan kerültek a döntőbe

Tizenhatan vehetnek részt a Magyarország Szépe verseny június 22-i döntőjén a Duna tévécsatorna élő műsorában, miután a Miss Talenttel lezárult az alversenyek sora a baranyai Pogányban szerdán.

2025. Június 11. 07:05, szerda | Bulvár

Új Süsü-szobor került Csukás István síremlékére

Új Süsü-szobor került Csukás István síremlékére a Farkasréti temetőben, az ellopott alkotás helyére – tájékoztatta Porga József, az író egyik örököse az MTI-t kedden.