Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Augusztus 31. 05:25, szombat | Helyi
Forrás: MTI

A magyar dal napja - Békéscsaba száznapos fesztiválját is lezárja

A magyar dal napja - Békéscsaba száznapos fesztiválját is lezárja

Békéscsaba háromnapos programmal zárja a száznapos nyári köztéri fesztivált szeptember 6-8. között. A Hagyományok Tere Csabai Nyárzáró Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál után ünnepli a város a magyar dal napját.

A magyar dal fővárosa cím az idei évszámmal kiegészítve örökre a városé marad. Békéscsaba ehhez méltó fesztivállal zárja le a nyári programsorozatot, amelynek keretében a megújult köztereken száz napon át voltak rendezvények - mondta Vantara Gyula (Fidesz-KDNP), a város polgármestere a pénteki sajtótájékoztatón.

A városvezető kitért arra, hogy Békéscsaba lakosságának széles rétege ismerhette meg három hónapon át a település gazdag kulturális értékeit, tehetséges prózai és zenei előadóit és fiatal diákművészeit. Hangsúlyozta: a sikeres nyár a helyi civilek, az önkormányzat és a helyi művészek összefogásának köszönhető. A rendezvények látogatottsága a vártnál is magasabb volt, a vonzóbb programokon több mint húszezer ember vett részt, a kisebb rendezvények látogatottsága is négy-ötezres volt.


A jövő hétvégi háromnapos fesztivál szeptember 6-án pénteken este a Békés megyei Szimfonikus Zenekar nagyszabású operettgála műsorával kezdődik. Másnap tartják meg a Csabai Blueskert Fesztivált, amelyen fellép Török Ádám és a Mini, a Kölcsey Szabolcs és Varga Ádám Akusztik Blues duó, a Borsodi Blue Trió Tátrai Tiborral, Pribojszki Mátyás, valamint a Póka Egon Experience.

A magyar dal napján, szeptember 8-án vasárnap a programok délután kezdődnek. Fél háromkor a Szent István téri nagyszínpadon a Magyarország együtt dalol című produkció nyitja meg az egész országban zajló magyar dal napja rendezvénysorozatot: a csabai megnyitóhoz, amelyen Presser Gábor együtt énekel a Békés megyei diákkórussal, országszerte csatlakoznak online élő közvetítés segítségével. Este a Békéscsabáról származó Hevesi Tamás ad koncertet a Békés Banda és a Balassi Táncegyüttes közreműködésével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.