Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Június 08. 06:31, szombat | Helyi
Forrás: mti

A fővárosban emelkedett legtöbbet a vízszint az elmúlt órákban

A fővárosban emelkedett legtöbbet a vízszint az elmúlt órákban

Szombaton hajnalban 4 órakor 841 centimétert mértek, a tetőzést hétfő hajnalra várják 885 centiméterrel.

Nagybajcsnál csak 1 centimétert emelkedett a szint, a Győr-Moson-Sopron megyei településen szombat hajnalra várják a tetőzést 910 centiméteren. Az OMIT közleménye szerint szombaton hajnalban Komáromnál 836 centiméter, Esztergomnál 788 centiméter, Nagymarosnál 711 centiméter magas volt a vízszint.

A védekezésben önkéntes tűzoltók is részt vesznek, Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ) elnöke az MTI-nek elmondta, hogy összesen mintegy 3,5 ezren. Az árvíz által nem veszélyeztetett megyékből a Duna menti településekre csoportosították át az önkénteseket, akik hétvégén biztosan részt vesznek a védekezésben, de valószínűleg tovább is maradnak, ha szükség lesz a munkájukra - tette hozzá.

Forgalmi változások Budapesten

Több busz, villamos, a szentendrei HÉV és az M2-es metró menetrendje is módosult a hajnali üzemkezdettől. A Bem rakparton megállási tilalom van érvényben.

A Batthyány téren a metróállomást és az aluljárót is lezárták, a 2-es metró szerelvényei áthaladnak az állomáson, a HÉV-szerelvények pedig csak a Margit hídig járnak. Összevont HÉV- és metrópótló autóbuszok közlekednek a Széll Kálmán tér - Batthyány tér - Margit híd, budai hídfő - Szépvölgyi út - Tímár utca - Szentlélek tér útvonalon M2-H5 jelzéssel. A buszok egész nap 10 percenként, munkanapokon csúcsidőszakban 5 percenként járnak.

Változik a Batthyány térre közlekedő buszok menetrendje is: a 11-es és a 111-es autóbuszok a Széll Kálmán térre, a 160-as és a 260-as buszok pedig a Nyugati pályaudvarra közlekednek.

A 19-es és a 41-es villamosokat a Clark Ádám téri lévő aluljáró lezárása miatt elterelik: a 19-es rövidített útvonalon, Kelenföld vasútállomástól csak a Clark Ádám térig jár, míg a 41-es villamosok a Krisztina körút felé, a 18-as járatok vonalán a Széll Kálmán térre mennek.

A Margitsziget lezárása miatt a hétvégén a 234-es buszok a Szentlélek térig változatlan útvonalon közlekednek, majd az Árpád hídi metrómegállóhoz irányítják őket, ez lesz a végállomás.

Tarlós István főpolgármester péntek este 10 órától megállási tilalmat vezetett be a Bem rakpart Duna felé eső oldalán a parkolóban a Margit híd és a Batthyány tér között. Ma 18 órától lezárják a Bem rakpart ugyanezen szakaszának északi irányú sávját a forgalom elől, így csak egy sáv lesz járható, jelentős torlódásra kell számítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére