Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Június 29. 06:00, szombat | Helyi
Forrás: MTI

A Főgáz biztonsági okokból szünetelteti a gázszolgáltatást több fővárosi épületben

A Főgáz biztonsági okokból szünetelteti a gázszolgáltatást több fővárosi épületben

A Főgáz azért szünetelteti a gázszolgáltatást 184 fővárosi épület több mint 2500 fogyasztójánál, mert a lakások csatlakozóvezetéke nem biztonságos, vagy a tulajdonos kérte a szolgáltatás szüneteltetését.

A Főgáz korábban a sajtón keresztül hívta fel a lakosság, a társasházi közösségek és a társasházi képviselők figyelmét a csatlakozóvezetékek és egyéb berendezések felülvizsgálatának, valamint javításának fontosságára azzal, hogy így elkerülhetők a balesetek. Az esteleges hibák elhárításáig azonban nem lehet biztosítani a gázszolgáltatást.

A közlemény emlékeztet rá, hogy a 184 épületet érintő problémák csaknem egy év alatt halmozódtak fel, de a beavatkozás katasztrófamegelőzési és életvédelmi okokból nem halasztható tovább.

A Főgáz kizárólag a jogszabályban meghatározott, műszaki-biztonsági szempontból, hatósági megkeresésre vagy a tulajdonosok kérésére, illetve felújítás során szüneteltetheti a szolgáltatást. A társaság az érintett ingatlanok tulajdonosait értesíti a tervezett gázszünetről. A gázszolgáltatás újraindítására csak a hiba elhárítása és a sikeres műszaki-biztonsági ellenőrzés után lehetséges.


A közlemény szerint a városvezetés részletes tájékoztatást kért a Főgáztól a kialakult helyzetről, és szükség esetén további tulajdonosi intézkedéseket tesz, addig azonban az érintettek türelmét kérik.


A Világgazdaság csütörtökön írt arról, hogy a Főgáz 184 fővárosi társasházban szünetelteti a szolgáltatást műszaki okok miatt, mert a lakástulajdonosok nem újították fel a vezetékeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: